Wat is de Social Run een overweldigende ervaring
13 augustus 2018

Wat is de Social Run een overweldigende ervaring

Op 21 september staat GGZ Rivierduinen weer aan de start van de Social Run. De 60-jarige Zeger Klink is inmiddels een ervaren Social Runner en heeft zich dit jaar weer opgegeven en maakt deel uit van het GGZ Rivierduinen Socialrun team.

Zeger werkt vanaf 1981 bij GGZ Rivierduinen en zijn voorlopers en werkt nu als SPV  binnen het wijkteam Oost van GGZ Rivierduinen Zoetermeer. “Hier zit ik helemaal op mijn plek”, zegt Zeger.

Zeger, waarom doe jij mee met de Social Run?
“Dit wordt de vierde of vijfde keer dat ik deelneem aan de Social Run. Ik heb steeds als chauffeur meegedaan. De laatste edities heb ik, met groot plezier, ook ingevallen als loper.

De eerste keer was het mijn nieuwsgierigheid die mij ertoe bracht om mij op te geven. Ik zag mij geen heel weekend als loper en het leek me wel leuk om als chauffeur mee te gaan. Toen ons GGZ Rivierduinen Social Runteam een chauffeur zocht, heb ik me meteen opgegeven.”

Familiegevoel
“Na dat weekend had ik er voor mijn gevoel een familie bij gekregen. Wat is de Social Run een overweldigende ervaring; het enthousiasme, het plezier, de enorme inspanningen, de emoties, het lekkere eten. Maar ook de pijn en het gebrek aan slaap als we weer half in de nacht moesten opstaan om verder te gaan.

En ook hoe duidelijk het was dat alle deelnemers (lopers, fietsers, chauffeurs, koks en fysio, en de ‘noeste’ werkers van het basiskamp) konden terugvallen op maandenlange en goede voorbereidingen, waardoor alles liep als een geoliede machine.”

Het is en blijft een mooie ervaring
“De keren daarna begon het bij mij na de eerste berichten over de nieuwe editie, weer te kriebelen. En ook al ben ik niet actief op de groepsapp, ik leef er met plezier naar toe en hoop directe collega’s in Zoetermeer mee te krijgen. Dit is nu een aantal keren gelukt. Het is en blijft een mooie ervaring om aan deel te nemen. Ik doe graag mee, maar maak ook graag plaats voor nieuwe deelnemers.”

Openheid rondom psychiatrie
“De Social Run heeft te maken met het brengen van openheid ter bestrijding  van de taboe sfeer rondom psychiatrie. In mijn dagelijkse wijkgerichte werk bij cliënten thuis, waarbij we streven naar een zo normaal mogelijk bestaan in de maatschappij, hoop ik ook ruimte te helpen creëren, taboes te doorbreken door cliënten in hun waardigheid te laten en ruimte te maken om zich verder te ontwikkelen.

Wat zijn je verwachtingen?
“Ik verwacht van deze editie weer een indrukwekkende ervaring zal zijn en hoop weer wat kilometers te kunnen invallen met lopen.”

Heb je nog wensen m.b.t. de Social Run?
“Ik zou graag zien dat er een groter aandeel cliënten gaat meelopen. Gezien de inspanning die een heel weekend kost, denk ik aan een grotere opkomst van gastlopers, als die overdag een stuk meelopen.  Verder zou ik graag zien dat er een professioneel filmverslag gemaakt zou worden van het evenement en dat deze op een publieke zender worden uitgezonden.”

Steun het GGZ Rivierduinen Socialrun
Het GGZ Rivierduinen Socialrun team kenmerkt zich door de samenvoeging van verschillende collega’s uit diverse disciplines met een hart voor de GGZ, én de Socialrun. Als team willen wij samen grenzen verleggen en taboes doorbreken, en dat is precies wat wij van 21 tot en met 23 september gaan doen.

Wil jij ons steunen?
• Steun ons via onze teampagina
• Sponsoring in natura: een tros bananen, een zak krentenbollen, bidons, fietsverlichting, sportshirtjes, benzine. Maak ons blij.
• Kijk op onze Facebookpagina en laat van je horen. #meedoeniswinnen


Foto: GGZ Rivierduinen Socialrunteam in 2017 

 

 

Print