Vriendendienst aanwezig bij zorgmarkt in Katwijk
30 augustus 2018

Vriendendienst aanwezig bij zorgmarkt in Katwijk

Op 28 augustus vond in Katwijk de Zorgmarkt plaats. De Vriendendienst Duin en Bollenstreek was hierbij aanwezig om informatie te geven en vrijwilligers te werven.

Veel belangstelling
Mensen uit de omgeving konden zich laten voorlichten over wat er in de Katwijk aan zorg wordt geleverd. Er waren 25 verschillende organisaties die zichzelf presenteerden. Annet Plijter, vrijwilliger van De Vriendendienst: “Tijdens de markt was er veel belangstellen voor deelnemers en vrijwilligers. We hopen op veel aanmeldingen van vrijwilligers om aan de vraag van mensen die een maatje nodig hebben te kunnen voldoen.” De zorgmarkt werd georganiseerd door Welzijnskwartier Katwijk.

Wat doet De Vriendendienst?
De Vriendendienst brengt een vrijwilliger in contact met een deelnemer. Deelnemers zijn mensen met een psychiatrische achtergrond. Vrijwilligers van de Vriendendienst bezoeken gedurende één jaar een vast maatje. Dit kan één keer per week of één keer per twee weken plaats vinden. Het bezoek duurt een dagdeel, dat is een ochtend, middag of avond. Gewoon om activiteiten te ondernemen die samen gezelliger zijn dan alleen. Het gaat om heel gewone dingen zoals samen wandelen, een eindje fietsen, boodschappen doen, of een kopje koffie drinken, maar ook een bezoek aan een museum of naar de film. Dit hangt af van de interesse van zowel de deelnemer als de vrijwilliger. Er wordt dan ook gezocht naar mensen die wat interesse betreft bij elkaar passen.

Vrijwilliger Ilse: “Echt heel leuk om te doen. De Vriendendienst koppelt de deelnemer en het maatje zoveel mogelijk op basis van interesses. Ik geef bijvoorbeeld niet veel om sportieve activiteiten, maar wel om koken, eten en op een terrasje zitten. Op die manier is er altijd iets wat je samen kunt doen. Ik had geen idee dat er zoveel mensen alleen zijn: er zijn er die geen verjaardag bezoek krijgen, nog geen kaartje of telefoontje. Terwijl het zo'n kleine moeite is om iemand een wat beter gevoel te bezorgen door wat aandacht.”

Aanmelden als vrijwilliger bij De Vriendendienst
Wil jij je net als Ilse en Annet inzetten als vrijwilliger voor De Vriendendienst? En als maatje wat kunnen betekenen voor een ander? Laat het ons dan weten. Je kun je hier aanmelden als vrijwilliger. Voor meer informatie kunt u ook een e-mail sturen naar leiden@vriendendienst.info of contact opnemen via 06 52 54 31 50.

   
Foto: Annet Plijter, vrijwilliger van De vriendendienst Duin en Bollenstreek en Loes Olivier, social werker bij Welzijnskwartier Katwijk

 

Print