Pilot schoonmaakproject van start
21 augustus 2018

Pilot schoonmaakproject van start

Deze maand is een pilotproject gestart op onze locatie in Leidschendam waarbij cliënten op Klinisch Herstel ‘leren’ hun eigen woonruimtes schoon te houden. GGZ Rivierduinen werkt hierin samen met CSU.

Positieve ervaringen
Er zijn twee cliënten gestart. De één moet er nog een beetje aan wennen en heeft meer controle nodig. Met de nodige aansturing van de schoonmakers gaat het goed. De andere cliënt heeft de uitleg meteen enthousiast opgepakt en heeft weinig aansturing nodig. De reacties zijn tot nu toe positief, zowel van de cliënten als van de medewerkers die er deze week bij zijn geweest.

Ook de eerst ervaringen met het begeleiden en zelf schoonmaken door cliënten van hun eigen leefomgeving geeft veel positieve reacties en energie. "Mooi dat dit traject is gestart. Met elkaar gaan we zorgen voor een goed vervolg", zegt Joest Kessen, Districtmanager van CSU.

Vervolg
Afgesproken is dat deze pilot tot december duurt, daarna word gekeken of we het blijven doen en hoe. Ook kijken we of we dan een casus hebben voor andere afdelingen binnen GGZ Rivierduinen.

 

 

Print