Regulier betaald werk bevordert herstel cliënten
27 augustus 2018

Regulier betaald werk bevordert herstel cliënten

Cliënten willen graag deelnemen aan de maatschappij. Deze maand is een pilot gestart waarbij cliënten in dienst komen bij CSU. GGZ Rivierduinen en CSU werken samen.

Nico Goedhart, IPS Trajectbegeleider bij GGZ Rivierduinen Zoetermeer vertelt: “De pilot is ontstaan vanuit het idee om te onderzoeken welke bijdrage de leveranciers van GGZ Rivierduinen kunnen leveren om werkplekken te creëren voor onze cliënten. CSU is bekend met Social Return On Investment (SROI) en mede hierdoor een geschikte partner om de pilot mee te starten.”

Bevorderen van herstel
“Regulier betaald werk vormt een belangrijk element bij het bevorderen van herstel, zodat iemand weer naar vermogen kan meedoen in de samenleving. De deelnemende cliënten zijn zeer gemotiveerd om van hun baan een succes te maken. In overleg met CSU wordt gekeken hoe de functie zo passend mogelijk kan worden gemaakt”, zegt Nico.

Cliënten stromen in als medewerker

Deze maand starten twee cliënten uit Leidschendam/Zoetermeer. De sollicitatiegesprekken zijn al geweest en ze beginnen met een proefperiode van 2 maanden. Daarna krijgen ze een contract van 6 maanden. “Vanuit onze partnership en meerdere overleggen zijn we erg blij dat de eerste cliënten van GGZ Rivierduinen instromen als medewerker bij CSU. Mooi dat dit traject is opgestart”, zegt Joest Kessen, District manager van CSU.

Vervolg
Deze pilot loopt tot december 2018. Daarna volgt een evaluatie. “Als deze pilot slaagt dan gaan we kijken hoe we dit een permanente vorm kunnen geven en of er meer leveranciers zijn waarbij dit soort constructies mogelijk zijn”, zegt Ruud Gaillard, contractmanager bij GGZ Rivierduinen. Houdt onze website en social media in de gaten over het vervolg.

 

 

Print