High Intensive Care psychiatrie in ontwikkeling
16 juli 2018

High Intensive Care psychiatrie in ontwikkeling

Vanaf september 2018 kunnen verpleegkundigen in de GGZ een nieuwe post HBO opleiding volgen voor de High Intensive Care (HIC)-psychiatrie in Utrecht

Vanaf september 2018 kunnen verpleegkundigen in de GGZ een nieuwe post HBO opleiding volgen voor de High Intensive Care (HIC)-psychiatrie in Utrecht. Danique van Dam en Diane Hoogenboom, werkzaam bij GGZ Rivierduinen, starten in september met de nieuwe opleiding. Wij vroegen hen naar hun motivatie, hun verwachtingen en hun drive om te werken als verpleegkundige in de psychiatrie.

Even voorstellen
Danique is 21 jaar en heeft net haar HBO Verpleegkundige diploma op zak. Ze werkt vanaf december 2017 als leerling verpleegkunde in de acute psychiatrie op de High Intensive Care (HIC) in Leiden en wil graag verder studeren. “ De HIC is een prettige afdeling en ik wil graag meer leren over het HIC model”, zegt Danique. Tijdens het oriënteren naar een vervolgopleiding was Danique meteen enthousiast.

De 29-jarige Diane is in 2012 gestart als leerling in de opnamekliniek voor volwassenen, deze afdeling is door de jaren heen een HIC geworden. Sinds 2013 is ze psychiatrisch verpleegkundige in de acute psychiatrie. Diane is gemotiveerd om aan deze nieuwe opleiding te starten “Ik vind het leuk dat wij als verpleegkundige een specialisatie krijgen en om de HIC principes meer door te voeren. Deze nieuwe opleiding sluit hierbij goed aan.”

Lees hier het hele interview met Danique en Diane.

 

 

Print