Samen 125 jaar in dienst
9 juli 2018

Samen 125 jaar in dienst

Deze maand vieren zeven collega's hun jubileum bij GGZ Rivierduinen. Vier collega's zijn 12,5 jaar in dienst en drie collega's 25 jaar.

"25 jaar lijkt een lange tijd. Het is ook een lange tijd en toch is het omgevlogen”, zegt Ans van Vliet. Ze is een kwart eeuw werkzaam bij GGZ Rivierduinen als sociaal psychiatrisch verpleegkundige op de poli volwassenen in Gouda. Ze is één van onze jubilarissen en dus een mooie aanleiding om haar te vragen hoe ze terugkijkt op de afgelopen jaren.

Ans: “Rivierduinen bestond nog niet. Het was de tijd voor de fusies. Ik kwam in dienst bij de Ursula kliniek in Wassenaar. In die tijd was er ‘gewone psychiatrie’. Ik werkte daar op de gesloten behandelafdeling als B verpleegkundige. Het was een leuke tijd, maar er werd al toegewerkt naar de sluiting van Wassenaar. Voor al het personeel was er gelukkig een plek.”

De mooiste tijd van mijn loopbaan
“Na ‘mijn uitstapje’ naar de locatie in Leidschendam kwam ik in juli 1995 in de Robert Fleury Stichting in Gouda op de Thijsselaan, op de gesloten opnameafdeling. Het “echte pionieren” was al voorbij, maar het was nog echt een locatie in opbouw. Ook ik voelde de drang om te bouwen aan mijn carrière en ging de opleiding tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV) volgen aan de Hogeschool van Utrecht.

Na het behalen van haar diploma werkte Ans in ‘het behandelhuis’. Een bijzondere term voor de poli volwassenen. “De jaren daarna heb ik ervaren als de mooiste tijd van mijn loopbaan. De poli en het behandelaanbod moest nog verder op- en uitgebouwd worden en iedereen was betrokken en kreeg kansen. Ik heb veel geleerd en aangepakt in die jaren.”

Lees hier het volledige interview met Ans van Vliet.

 

Print