Vrijwilliger krijgt koninklijke onderscheiding
30 april 2018

Vrijwilliger krijgt koninklijke onderscheiding

Op 27 april tijdens Koningsdag heeft onze vrijwilliger De heer E.W. Wieman een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Evert Wieman (lid in de orde van Oranje-Nassau) is vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Oegstgeest, de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest en GGZ Rivierduinen.

Vrijwilligerswerk
" Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen”, zegt Sylvia van Duuren, coördinator vrijwilligerszaken bij GGZ Rivierduinen. Als vrijwilliger bied je een vorm van ondersteuning die cliënten helpt bij hun herstel. GGZ Rivierduinen werkt daarom met een grote groep vrijwilligers. Er zijn veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Zo kunt u helpen bij activiteiten op een afdeling. U kunt ervoor kiezen één patiënt te helpen. Bijvoorbeeld door samen te praten, een cursus te volgen, een wandeling te maken of te koken voor een groep cliënten. Vrijwilligerswerk doen kan op heel veel verschillende manieren. Een paar keer per jaar, één keer per maand of een aantal uren in de week.

Vrijwilliger worden?
Er is altijd wel vrijwilligerswerk te vinden dat past bij uw vaardigheden en wensen. Het vrijwilligerswerk voor alle locaties van GGZ Rivierduinen wordt centraal geregeld door onze coördinatoren vrijwilligerszaken van de afdeling Vrijwilligerszaken. Zij zoeken naar de juiste match tussen cliënten en vrijwilligers.

Kennismakingsgesprek
Heeft u interesse in vrijwilligerswerk of kent u iemand die vrijwilliger wil worden? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@rivierduinen.nl of bel 071 890 67 22 voor een kennismakingsgesprek op een locatie bij jou in de buurt. We komen graag met u in contact.

 
Op de foto van links naar rechts: De heer E.R. Jaensch, Burgemeester van Oegstgeest en Evert Bieman, vrijwilliger bij GGZ Rivierduinen tijdens de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen in het Gemeentehuis van Oegstgeest.  

Print