Acute Dagbehandeling in Zoetermeer
24 april 2018

Acute Dagbehandeling in Zoetermeer

Deze week start GGZ Rivierduinen locatie Zoetermeer met de Acute Dagbehandeling (ADB) op locatie. Bij Acute Dagbehandeling ligt de nadruk op crisisinterventie en stabilisatie, voorlichting en structuur en het stellen van rehabilitatiedoelen.

Voor wie
Nieuwe en poliklinische cliënten van Leidschendam/Zoetermeer met ernstig psychiatrische problematiek die zich in een crisissituatie bevinden of hierin terecht dreigen te komen, kunnen terecht bij de Acute Dagbehandeling. Er wordt gestart met in een groep van 8 patiënten. Gedurende 3 dagen per week (maandag, dinsdag en donderdag) van 08.30 tot 17.00 uur is er een programma.

Verwijzing
De verwijzing kan plaatsvinden door uw eigen behandelaar. Dit kan via telefonisch contact met de ambulant verpleegkundige van de Acute Dagbehandeling.

Behandeling
De behandeling bestaat uit verpleegkundige begeleiding, steunende- en structurerende gesprekken, beweging en creatieve therapie. Daarnaast is het mogelijk voor een cliënt om, naast het programma van de Acute Dagbehandeling, gebruik te maken van het transdiagnostisch behandelaanbod. Deze wordt gegeven in de polikliniek. De maximale duur van de behandeling is 6 weken. Het aantal dagen of dagdelen gedurende deze 6 weken wordt in overleg met de cliënt bepaald.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via acutedagbehandelingz@rivierduinen.nl. Cliënten worden vervolgens uitgenodigd voor een intakegesprek. Voor meer informatie is de Acute Dagbehandeling in Zoetermeer telefonisch bereikbaar via 079 330 13 00. U vindt ons aan de Brechtzijde 20, 2725 NS in Zoetermeer. Op onze website kunt u een routebeschrijving vinden.

 

Print