Marjolein ten Kroode verlaat GGZ Rivierduinen voor OM
9 februari 2018

Marjolein ten Kroode verlaat GGZ Rivierduinen voor OM

Bestuursvoorzitter Marjolein ten Kroode vertrekt per 1 mei bij GGZ Rivierduinen als voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij is voorgedragen om procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie in Den Haag te worden.


Marjolein ten Kroode heeft de Raad van Toezicht van GGZ Rivierduinen laten weten dat zij per 1 mei 2018 afscheid neemt als voorzitter van de Raad van Bestuur. De ministerraad heeft op voorstel van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ingestemd met haar benoeming tot lid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) per 1 juni 2018.

Marjolein ten Kroode trad in november 2009 aan als bestuurder bij GGZ Rivierduinen. Guido van Woerkom, voorzitter van de Raad van Toezicht, geeft aan dat de RvT Marjolein erkentelijk is voor haar bevlogenheid en gedrevenheid. “Marjolein heeft een vaarbare koers uitgezet. Zij heeft GGZ Rivierduinen met vaste hand door stormachtige periodes geloodst. Samen met collega bestuurders en de directeuren heeft ze de afgelopen acht jaar bevlogen leiding gegeven aan de instelling, waarbij voor haar altijd het herstel van cliënten voorop stond. Wij wensen haar alle goeds toe en feliciteren haar met deze eervolle en uitdagende nieuwe stap in haar carrière.”

Marjolein ten Kroode heeft de keuze gemaakt om haar loopbaan voort te zetten bij het OM, opnieuw een organisatie in het hart van de samenleving. “Ik zal me met veel enthousiasme en betrokkenheid inzetten voor een rechtvaardige en veilige samenleving. De ontwikkelingen op dit terrein hebben al langer mijn bijzondere belangstelling.”

In april wordt op passende wijze afscheid genomen. De Raad van Toezicht zet op korte termijn een procedure in gang voor het werven van een interim bestuurder.

Print