Oudendal Groep koopt Landgoed Endegeest
25 september 2017

Oudendal Groep koopt Landgoed Endegeest

De gemeente Leiden en GGZ Rivierduinen hebben Landgoed Endegeest verkocht aan de Oudendal Groep.

De Oudendal Groep wil in het kasteel en de omliggende panden een medisch - maatschappelijk park creëren. De monumenten worden gerestaureerd en in stand gehouden. De overige panden worden verbouwd of aangepast zodat de parkachtige structuur van het landgoed wordt versterkt. Wethouder Paul Laudy (Bouw): “Ik ben blij dat we een koper hebben gevonden voor het Landgoed. Met deze verkoop krijgt Endegeest een nieuwe bestemming die recht doet aan de geschiedenis van het landgoed. Ik ben er van overtuigd dat de Oudendal Groep het pand met aandacht voor de historie en het monumentale karakter zal ontwikkelen”.

Landgoed Endegeest is tot 1895 gebruikt als landhuis. Op uitdrukkelijk verzoek van destijds de eigenaar is het gebouw daarna in gebruik genomen door Endegeest (nu GGZ Rivierduinen). In juni 2017 heeft de gemeente Leiden in samenwerking met GGZ Rivierduinen het landgoed te koop gezet. GGZ Rivierduinen huurde het landhuis van de Stichting Kasteel Endegeest. Aangezien de stichting onder de gemeente Leiden valt, komen de opbrengsten uit de verkoop ten goede aan de gemeente Leiden.

Print