Direct naar content

Movens Kerstdiner 2022 verbindt cliënten en wijkbewoners

  • Bijeenkomsten

“Ik zal m’n slaapzak maar meenemen, want het wordt vast een latertje met al die afwas.” Dit dacht Lara (48), cliënt en lid van de keukenbrigade van Movens toen ze zich aanmeldde om tijdens het Movens Kerstdiner 2022 te werken. En gisteravond was het zover. In de als restaurant omgetoverde centrale hal van buurtcentrum Het Gebouw in Leiden kregen de 150 gasten – deelnemers aan dagbestedingsactiviteiten van Movens en wijkbewoners uit Leiden-Noord – een luxe vier gangen diner aangeboden. Met mooi versierde kersttafels, live kerstmuziek en een loterij waar men leuke prijzen kon winnen.

Lara werkt sinds juni twee dagdelen per week als ‘chef afwas’ bij de horeca dagbesteding van Movens in Het Gebouw. Ze vindt het heerlijk om in de keuken te werken waar ze gewaardeerd wordt om haar inzet en om wie ze is. Iets wat haar goed doet na een turbulent gezinsleven. “Door weer structuur in mijn leven te hebben en de fijne contacten met collega’s en de mensen uit de wijk krijg ik weer zelfvertrouwen, iets wat ik volledig kwijt was geraakt. Ik hoop dat ik hier nog een hele tijd mag blijven werken.“

Verbinding

Het Movens Kerstdiner 2022 stond dit jaar in het teken van verbinding. Daniëlla Mambré, coördinator bij Movens en spreekstalmeester tijdens het kerstdiner: “Afgelopen jaren zijn onze dagbestedingsprojecten meer en meer de wijk in gegaan. In plaats van op één plek in één gebouw zitten we tegenwoordig verspreid over diverse buurthuizen en in centra waar we met andere partijen samenwerken. Zo zit onze fietsenwerkplaats Mors fietsen bij Het Warenhuis in, is onze productiewerkafdeling Mobi gevestigd bij drukkerij de Bink, hebben we onze kwekerij de Groene Cirkel in Oegstgeest en werken de teams van het Landschaps Onderhoud Project (LOP) door heel Zuid Holland. Door alle verhuizingen én corona zijn veel cliënten het contact met elkaar verloren. Met dit kerstdiner – waar we ook wijkbewoners voor hebben uitgenodigd die dagelijks een maaltijd bij ons afnemen – willen we ontmoetingen en sociale contacten bevorderen en mensen met elkaar verbinden.”

Cliënten van de dagbesteding van Movens hadden een grote rol in de voorbereidingen van het kerstdiner. Het koken van de gerechten en de afwas gebeurde door deelnemers van de horeca dagbesteding; Bands van Movens verzorgden de kerstliedjes en allerlei kerstdecoratie en zaalaankleding is gemaakt door de creatieve groep. De bediening was in handen van activiteitenbegeleiders van Movens.

Sponsors

Het Kerstdiner 2022 werd gesponsord door de gemeente Leiden, Fonds 1818, GGZ Rivierduinen en Movens en ondersteund door vrijwilligers van Movens en Incluzio en de beheerders van Het Gebouw.

Over Movens

Mentale ontregeling is alledaags. Er zijn momenten in het leven waarop je er zelf niet uitkomt. Movens, onderdeel van GGZ Rivierduinen, helpt mensen met psychiatrische problemen via dagbestedingsactiviteiten en re-integratie werkplekken om actief te blijven. We bieden structuur en een veilige plek waar men zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en aan persoonlijke doelen kan werken. Je leest meer informatie op de website van Movens.