Direct naar content

Landelijk F-ACT Congres 26 september 2024

  • Nieuws

GGZ Rivierduinen organiseert in samenwerking met F-ACT Nederland op donderdag 26 september 2024 het landelijk F-ACT Congres 2024 vanuit de Stadsgehoorzaal in Leiden. Het thema van 2024 is: diversiteit is een feit, inclusie is een keuze.

Aandacht voor diversiteit wordt steeds meer onderdeel van het beleid van zorginstellingen en gemeenten. Diversiteit gaat niet alleen over de verschillende culturele achtergronden van mensen. Diversiteit gaat ook over aandacht hebben voor verschillen die er zijn in de sociaal-economische situatie van mensen. Regionale verschillen tussen stad en platteland. Verschil in religie en verschillen in hoe mensen omgaan met ziekte en gezondheid. Maar aandacht voor diversiteit maakt de zorg nog niet inclusief.

Hoe gaan wij als F-ACT-teams om met deze verschillen? Hoe zorgen we ervoor dat we inclusief werken en we dat terugzien in de intake en behandelmethoden? Inclusieve zorg is zorg die toegankelijk en bereikbaar is voor iedereen die dat nodig heeft.

Hoe divers en inclusief is de zorg van onze ambulante teams?

Tijdens het F-ACT Congres gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze centrale vraag: hoe divers en inclusief is de zorg van onze ambulante teams? We zoomen in op wat er goed gaat, wat we nog met elkaar te overbruggen hebben en hoe we dat doen. Ook in samenwerking met onze netwerkpartners. En niet onbelangrijk: is inclusieve zorg haalbaar en betaalbaar?

Inspirerend en prikkelend programma

We gaan praktisch aan de slag met een programma dat prikkelt, inspireert en waar we vooral met en van elkaar leren, kennis delen en ervaringen uitwisselen. Landelijk, regionaal en internationaal.

De verworven inzichten en bruikbare handvatten worden gedurende de hele dag gedeeld en samengebracht. Dat doen we live op de locatie in Leiden. Daarnaast besteden we uiteraard ook aandacht aan andere actuele onderwerpen. Er is een basiscursus F-ACT voor beginners, we organiseren de jaarlijkse Remmers van Veldhuizen-lezing en het buitenprogramma.

Voor wie?

Het F-ACT Congres is bedoeld voor alle professionals die werken met of in een wijkteam psychiatrie en die werken volgens de F-ACT-methode. Plus familieleden, naasten, beleidsmedewerkers, managers, directies en bestuurders etc.

Stadsgehoorzaal in Leiden

Het congres vindt plaats in de Stadsgehoorzaal in het centrum van Leiden. Een prachtig klassiek pand met meerdere zalen. Het centrum van Leiden is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeergelegenheden in de buurt.

Aanmelden

Kom je ook luisteren, leren, meedenken en actief een bijdrage leveren op deze prachtige locatie en jouw goede ideeën delen met organisaties en collega’s uit het hele land? Meld je dan hier aan voor het F-ACT congres 2024.

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, VVGN, FGzPt, NIP/NVO, NVRG, VSR, V&VN (ook SPV-en), Registerplein, en SKJ.

Bekijk op Youtube. Opent in een nieuw venster

Gerelateerde artikelen