Behandelmodules 2018

Behandelmodules 2018

Over het algemeen wordt aangenomen dat mensen met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking drie tot vier maal zoveel kans hebben op het ontwikkelen van psychopathologie. De noodzaak voor effectieve behandelingen is evident. Desondanks zijn er echter nog nauwelijks geprotocolleerde behandelingen beschreven voor deze specifieke doelgroep. De vraag hiernaar is groot. Om in deze behoefte te voorzien zijn door GGZ Rivierduinen Kristal, met subsidie van het Nuts Ohra fonds, verschillende behandelmodules ontwikkeld voor de behandeling van mensen met psychiatrische problematiek en zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking. Door de subsidie van het Fonds Nuts Ohra is het mogelijk de handleidingen en werkboeken kosteloos aan andere hulpverleners aan te bieden.

De volgende behandelmodules zijn beschikbaar voor andere hulpverleners in de vorm van:

  • handleiding CGT bij depressie + werkboek voor de patiënt
  • handleiding CGT bij OCS + werkboek voor de patiënt
  • handleiding controle over emoties +werkboek voor de patiënt
  • handleiding denken, voelen en doen + werkboek voor de patiënt
  • handleiding omgaan met sociale angst + werkboek voor de patiënt
  • handleiding paniekstoornis + werkboek voor de patiënt
  • handleiding verbeter je zelfbeeld + werkboek voor de patiënt

Wilt u gratis handleidingen en werkboeken bestellen?

Vult u dan onderstaand bestelformulier in. Nadat u het formulier heeft ingevuld, wordt u automatisch doorgelinkt naar een speciale webpagina. Via deze webpagina kunt u de handleiding en werkboeken van uw keuze zelf downloaden.

Presentaties Minisymposium

De bovenstaande modules zijn op 15 maart gepresenteerd tijdens een minisymposium. Voor geïnteresseerden zijn de powerpointpresentaties van de lezingen en workshops hier online te bekijken.

  

Bestelformulier

*
*
*
*
*
 
Captcha

 
*
Print