Voor wie en wat is de Buurtcirkel?
9 september 2019

Voor wie en wat is de Buurtcirkel?

Begin 2019 zijn we gestart met de buurtcirkels in Hillegom, Katwijk en Leiden, in april 2019 volgde Alphen aan den Rijn. Inmiddels hebben we in elke gemeente vaste bijeenkomsten met een klein clubje deelnemers die elke week bij elkaar komen. Naast de vaste bijeenkomsten zijn er ook al diverse uitjes en activiteiten ondernomen.

 

Voor wie en wat is de Buurtcirkel?
Ken je nog niet zoveel mensen in je buurt? Het lijkt je leuk om wat te gaan doen met anderen maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken. Wil je iets voor een ander betekenen?  Misschien is een Buurtcirkel dan iets voor jou.

De Buurtcirkel is een intiatief waarin mensen die bij elkaar in de buurt wonen, op zich zelf wonen of willen gaan wonen met elkaar in contact worden gebracht. Het is een landelijk concept en het werkt! Wekelijks komen de deelnemers bij elkaar en kunnen op diverse manieren iets voor elkaar betekenen bijvoorbeeld hobby’s delen, wandelen, ziekenhuisbezoek of gezellig met elkaar koken en/of eten.

Elke deelnemer zet zijn eigen talenten in voor elkaar en vraagt hulp aan de groep als zaken niet zelfstandig lukken. Zo werk je samen als groep aan zelfredzaamheid en leer je ook nog nieuwe mensen in jouw buurt kennen.

Vaak bestaat een groep uit 8 tot 12 deelnemers en geef je met elkaar invulling aan de Buurtcirkel en wordt je bijgestaan door een vrijwilliger vaak uit dezelfde buurt. Daarnaast is er ook een coach aan verbonden die zowel de groep als de vrijwilliger ondersteunt vanaf de zijlijn.

Met Buurtcirkel kun je:

  • Veel nieuwe buurtgenoten ontmoeten en samen leuke dingen doen.
  • Bij elkaar terecht voor vragen of problemen.
  • Elkaar helpen zodat je minder professionele ondersteuning nodig hebt of dit helpt te voorkomen.
  • Je eigen talenten en vaardigheden voor elkaar inzetten.

Deelnemers over de buurtcirkel
Astrid: “Door de Buurtcirkel ben ik met mensen in contact in contact gekomen die ik normaal niet zou uitzoeken. Dat is het leuke hieraan"

Pieter: “Ik heb nu elke week iets om naar uit te kijken"

Deborah: “Nu maak ik ook naast de Buurtcirkel veel makkelijker contacten”

Meer informatie
Meer informatie lees je op www.buurtcirkel.nl of neem contact op met een van de buurtcirkelcoaches:

Buurtcoach in Hillegom, Katwijk en Leiden
Jeannette Plaizier
Bereikbaar via 06 82 12 53 51 of j.plaizier@rivierduinen.nl

Buurtcoaches in Alphen aan den Rijn
Annemieke Knopperts en Esther Booisma
Bereikbaar via 06 83 06 29 08 / 06 83 11 95 71 en a.knopperts@rivierduinen.nl / e.booisma@rivierduinen.nl  

 

 

Print