GGZ Rivierduinen biedt 12 opleidingsplaatsen tot verpleegkundige aan zij-instromers
14 augustus 2020

GGZ Rivierduinen biedt 12 opleidingsplaatsen tot verpleegkundige aan zij-instromers

Alle toekomstige zij-instromers opgelet! GGZ Rivierduinen biedt vanaf 1 november 12 opleidingsplekken voor MBO verpleegkundige aan. Op 28 en 29 september organiseren we samen met de LOI een informatieavond van 19.00 tot 20.30 uur aan de Sandifortdreef 19 in Leiden. Inloop vanaf 18.30 uur. Op 29 september vindt de informatieavond online plaats.

Groeiend tekort aan verpleegkundigen
Net als andere zorginstellingen ervaart GGZ Rivierduinen  een groeiend tekort aan verpleegkundig personeel. Om de zorg te blijven bieden die nodig is, willen wij de huidige groep verpleegkundigen versterken. Daarom bieden we opleidingsplaatsen aan voor mensen die een bewuste keuze maken voor de overstap naar de zorg. Heb jij altijd al in de zorg willen werken en ben jij toe aan een carrière switch? Grijp deze kans en meld je aan.

Start opleidingstraject 

Vanaf 1 november 2020 start het voortraject van 4 maanden  waarin je kennis maakt met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Heb je dit voortraject met goed gevolg afgerond en de indruk dat dit écht wat voor je is, dan volgt er een toetsing van Nederlands, Engels en rekenen op F3 niveau en een psychologische test. Is dit allemaal in orde en wil je dan nog steeds verder dan volgt er een  selectieprocedure. Is het resultaat daarvan positief , dan kan je starten met de opleiding tot MBO verpleegkundige. Deze wordt verzorgd door de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI). De opleiding is beroepsgericht en sluit goed aan op de praktijk. Alle kennis en vaardigheden waarover een verpleegkundige moet beschikken, komen aanbod. Let op, de opleiding kent 2 verschillende startmomenten, namelijk per 1 april 2021 start je al met het volgen van theoretisch onderwijs via modules en per 1 mei 2021 start je dienstverband bij GGZ Rivierduinen en start je ook met de praktijk.

 Wat kun je verwachten als zij-instromer?

 • Een voortraject van vier maanden van ongeveer € 303,- op eigen kosten waarin je de ruimte krijgt om te kijken of werken in de GGZ iets voor jou is. Als je wordt aangenomen dan krijg je dit bedrag weer terug;
 • In het voortraject heb je 2 keer een oriënterende stage dag op de werkvloer en 3,5 zaterdag theoretisch onderwijs, waarvan 2,5 dag klassikaal op locatie in Leiden van GGZ Rivierduinen en 1 dag online onderwijs;
 • In het voortraject wordt de module communicatie breed behandeld, zoals bijvoorbeeld gespreksvaardigheid, motiverende gesprekstechniek, achtergrond van communicatie, non-verbale communicatie;
 • Een certificaat als je het voortraject met goed gevolg afrond;
 • Na een succesvol voortraject volgt het assessment en het selectiegesprek om toegelaten te worden voor de opleiding;
 • Op kosten van GGZ Rivierduinen een opleidingstraject van 2 jaar en 9 maanden, verdeeld over 3 leerperiodes op 3 verschillende afdelingen;
 • Een vaste werkbegeleider(s) op de werkvloer;
 • Ondersteuning gedurende het hele opleidingstraject door een praktijkopleider van GGZ Rivierduinen en stagebegeleiding vanuit de LOI;
 • Bijscholing  door praktijkopleiders van GGZ Rivierduinen specifiek gericht op de GGZ branche;
 • Bij aanvang van de opleiding een salaris tussen de € 1955,- en € 2.553,- bruto op basis van 36 uur conform FWG 40 (max trede 5), CAO GGZ 2020-2021, exclusief ORT (onregelmatigheidstoeslag), vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Na afronding van de opleiding word je ingeschaald in FWG 45.

Aanmelden informatieavond
Heb je interesse en wil je graag meer weten? We organiseren 2 informatieavonden op 28 en 29 september. Let op, beiden informatieavonden zitten reeds vol. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden. 

 • Bijeenkomst 28 september van 19.00 - 20.30 uur aan de Sandifortdreef 19 in Leiden (zit reeds vol). Let op, in verband met coronamaatregelen vragen we je om alleen te komen. Voor deze fysieke bijeenkomst kunnen wij maximaal 22 belangstellenden ontvangen. Als er meer dan 22 belangstellenden zijn voor de fysieke avond dan zetten we je aanmelding door naar de online variant. Je ontvangt een bevestiging van jouw aanmelding.
 • Bijeenkomst 29 september van 19.00-20.30 uur: Dit is een online bijeenkomst.


Vragen
Uiteraard kun je ons ook benaderen voor vragen. Neem dan contact op met onze recruiters Rianne de Boer via 06 83 02 44 76, r.deboer@rivierduinen.nl of Marique Huyben via 06 83 19 01 74, m.huyben@rivierduinen.nl. Je leest meer informatie op de website van het LOI.  Graag tot 28 of 29 september!


Over GGZ Rivierduinen
Onder het motto ‘beter binnen bereik’ biedt GGZ Rivierduinen geestelijke gezondheidszorg aan de inwoners van het noorden en midden van Zuid-Holland. Wij bieden de zorg die het beste past bij de situatie van de cliënt: thuis als het kan, in één van onze poliklinieken of klinieken als het moet.
GGZ Rivierduinen behandelt en begeleidt volwassenen, ouderen, kinderen en jongeren. Cliënten kunnen ook bij ons terecht met eetstoornissen, autisme en een combinatie van een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

Wij onderhouden nauwe samenwerkingsrelaties met de huisartsen, andere zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. En werken met zorgprogramma’s gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Onze professionele en deskundige medewerkers meten voortdurend de resultaten van de behandeling. Voor hen staat het geven van zorg op een persoonlijke, betrokken wijze voorop. Richtinggevend is daarbij de behoefte en vraag van cliënten, leidraad een respectvolle en mensgerichte bejegening.

Over LOI
Met ruim 95 jaar ervaring biedt de LOI meer dan 1000 opleidingen, van korte beroepsgerichte cursussen tot volledige, erkende bachelor- en masteropleidingen. Ruim 100.000 studenten volgen één van deze opleidingen. De student heeft de keuze uit flexibel thuis studeren of klassikale opleidingen die in deeltijd gevolgd kunnen worden op locaties door heel Nederland, met optimaal behoud van flexibiliteit. LOI Zakelijk biedt daarbij ook opleidingen op maat binnen een wettelijk erkend HBO- of MBO-kader, desgewenst incompany. Alle volledige MBO-, HBO- en Masteropleidingen van de LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze opleidingen zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO).www.loi.nl/zakelijk.

Print