Extra hulp voor kwetsbare gezinnen
15 juni 2020

Extra hulp voor kwetsbare gezinnen

Huiselijk geweld is een belangrijk thema dat zeker momenteel niet over het hoofd mag worden gezien. In veel gezinnen neemt door de coronacrisis de druk thuis toe doordat men constant op elkaars lip zit in omstandigheden die voorheen misschien al niet ideaal waren, maar momenteel toenemend kunnen leiden tot huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

GGZ Rivierduinen wil hierin haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en heeft besloten om deze kwetsbare gezinnen zonder drempels of wachttijden de zorg te geven die gepast en nodig is.  We helpen cliënten die nog niet in zorg zijn bijvoorbeeld door laagdrempelige informatie over oplopende spanningen thuis en partnergeweld op te nemen in de vernieuwde Wachttijd app van GGZ Rivierduinen. Deze cliënten worden via de Wachttijd app onder andere doorverwezen naar de informatie van SAFE Women.

SAFE Women
Vanuit de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc is het project ‘SAFE’ gestart. Nicole van Gelder, promovendus aan het Radboudumc vertelt hier meer over. Het project richt zich op het ontwikkelen van online hulp voor vrouwen in Nederland die te maken hebben (gehad) met partnergeweld. Vanaf 1 april 2019 is onze Safe Women online en tegelijkertijd wordt er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de interventie. Je leest meer informatie op de website van SAFE.

Wachttijd app
De app is te gebruiken tijdens de wachttijd voor zowel intake als behandeling, is anoniem en iedereen kan deze downloaden. De cliënt hoeft zich niet te registreren. De app is nu beschikbaar in de Google Playstore en Applestore door te zoeken op GGZ Rivierduinen.

 
Print