Open huis op 16 maart voor vrijwilligers
5 maart 2019

Open huis op 16 maart voor vrijwilligers

Ben je op zoek naar een stageplek of wil je weten hoe je zélf het verschil kan maken door als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bezoek ons open huis op 16 maart in Leiden.

 

De Vriendendienst van GGZ Rivierduinen en de Maatschappelijke Opvang, De Binnenvest, organiseren op zaterdag 16 maart een open huis in het Sociaal Pension in Leiden. Kom, onder het genot van een kop koffie en een stuk taart, kennis met ons maken. Iedereen is harte welkom!

De Vriendendienst
Ben je op zoek naar een stageplek of wil je weten hoe je zélf het verschil kan maken door als vrijwilliger aan de slag te gaan? Door bijvoorbeeld maatje te worden voor mensen die eenzaam zijn, dakloos zijn (geweest) of die kampen met psychiatrische problemen? Er is altijd wel iets wat bij jouw interesses past. Kom gezellig langs en maak kennis met vrijwilligers, medewerkers en cliënten. 

De Vriendendienst is een organisatie die vrijwilligers samenbrengt met mensen die zich eenzaam voelen en een psychiatrische achtergrond hebben. Het gaat om zelfstandig wonende mensen. Samen ergens koffie drinken, winkelen, wandelen of fietsen geeft mensen weer een levensinvulling.  Door er te zijn voor iemand doorbreek je het isolement. Eenzaamheid is een groot probleem, dat kan worden opgelost door medemenselijk contact.

We zoeken mensen bij elkaar die qua belangstelling en persoonlijkheid bij elkaar passen. De vrijwilliger wordt professioneel ondersteund door de coördinator. Ook wordt er een startersbijeenkomst en regelmatig thema avonden georganiseerd voor de theoretische en praktische ondersteuning van vrijwilligers.

Het programma

11.45 – 12.00 Inloop
12.00 – 13.00 High tea 
13.00 – 14.00 Vrijwilligers en cliënten vertellen, rondleiding 

Óf

13.45 – 14.00 Inloop
14.00 – 15.00 High tea  
15.00 – 16.00 Vrijwilligers en cliënten vertellen, rondleiding

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra van der Geer, coördinator Vriendienst GGZ Rivierduinen via p.vandergeer@rivierduinen.nl of 06 52 54 31 50.

Tot 16 maart!

Print