Vrijwilligers gezocht voor kwekerij De Groene Cirkel
22 februari 2019

Vrijwilligers gezocht voor kwekerij De Groene Cirkel

Groene vingers voor kwekerij ‘De Groene Cirkel’ in Oegstgeest.

 

De Groene Cirkel is één van de dagbestedingsprojecten van GGZ Rivierduinen. We werken in een leuk team, bestaande uit cliënten, vrijwilligers en begeleiders in een echte kwekerij. Het gaat in de samenwerking om de gezelligheid, de persoonlijke aandacht en het contact tussen cliënten, buurtgenoten en vrijwilligers. Kortom: structuur bieden, werkritme opdoen, zinvol bezig zijn en sociale vaardigheden verder ontwikkelen staan centraal.

De tuinactiviteiten zijn divers, onder andere: grond bewerken, zaaien, oogsten en verpotten, bloemen plukken en schikken. De werktijden zijn in overleg.

Profiel
Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze cliënten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.
 
Het aanbod
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. De reiskosten die je maakt om naar de locatie de reizen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online-trainingen; van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

GGZ Rivierduinen
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen afleiding, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij vinden altijd vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Meer informatie
Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met één van de coördinatoren Vrijwilligerszaken via 071 890 67 22 of vrijwilligers@rivierduinen.nl.

 

Print