Samen kunnen we wat betekenen voor onze cliënten
14 december 2018

Samen kunnen we wat betekenen voor onze cliënten

Monique Hoogendoorn begon als leerling psychiatrisch verpleegkundige en is nu manager algemene zaken bij GGZ Rivierduinen. En nog steeds heeft ze het gevoel dat ze iets wezenlijks bijdraagt.

 

Monique doet mee aan de campagne #IkZorg en vertelt haar verhaal.  "Toen ik bij deze ggz-instelling kwam werken, had ik echt het gevoel dat ik op een plek ging werken waar ik wat wezenlijks kon bijdragen. En dat heb ik nog steeds. In wat voor functie je ook werkt binnen een zorginstelling, of het bij de schoonmaak is, of de facilitaire dienst, of je nu verpleegkundige bent of directeur: samen kunnen we wat betekenen voor onze patiënten.

Ik was 37 toen ik als leerling psychiatrisch verpleegkundige werd aangenomen. Voor die tijd was ik met totaal andere dingen bezig: vooral met mijn paarden, en het geven van paardrijles. Maar ik had al een tijdje het gevoel dat er wat ontbrak. Toen ik de advertentie voor leerling psychiatrisch verpleegkundige zag, dacht ik: “Dát zou ik zo graag willen proberen”. En blijkbaar klonk ik heel enthousiast aan de telefoon, want ik werd meteen uitgenodigd voor een gesprek.

De opleiding vond ik fantastisch, en ik kreeg bij de ggz-instelling al snel een vaste baan als verpleegkundige. Niet lang daarna werd ik zorgcoördinator, en inmiddels ben ik manager algemene zaken. Heerlijk vind ik het, om dingen te initiëren, het voortouw te nemen en mensen te verbinden en motiveren. Het is jammer dat ik daardoor wat minder direct contact heb met de patiënten. Soms mis ik dat wel eens.

Daarom probeer ik in alles wat ik doe, heel toegankelijk te zijn. Zowel richting mijn collega’s als de patiënten. Een patiënt die aangeeft ontevreden te zijn? Kom een kop koffie drinken, dan kunnen we kijken hoe we het kunnen oplossen. Een ziek kind, of andere omstandigheden waardoor je werk in de knel komt? Ik probeer altijd aandacht te hebben voor een goede balans tussen werk en privé.

 Een goede sfeer is ontzettend belangrijk om je werk goed te kunnen doen. Ik wil graag dat mensen met plezier komen werken. Ook vakinhoudelijk, dus ik zorg dat collega’s hun bijscholingen kunnen volgen, zodat ze met vertrouwen op de werkvloer staan. Het helpt zeker dat ik zelf verpleegkundige ben geweest: dan begrijp je wat er gebeurt, waar mensen tegenaan lopen. Ik denk dat collega’s daarom makkelijker naar me toe komen met vragen", zegt Monique.

Wil je meer weten over werken bij GGZ Rivierduinen?
Neem eens een kijkje op onze website voor vacatures of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.  

Ontdek de zorg 
In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun  achtergrond of  interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou. Lees meer verhalen en laat je inspireren op de website ontdekdezorg.nl

 

 

 

Print