Socialrun bijna van start
18 september 2018

Socialrun bijna van start

Het is bijna zover...Op vrijdag 21 september gaat de Socialrun 2018 van start.

 

Onze collega Nico Goedhart is sinds 2016 trajectbegeleider in het wijkteam psychiatrie Zoetermeer. Nico doet voor het eerst mee aan de Socialrun.

Vanuit mijn discipline begeleid ik cliënten met een psychische aandoening bij het vinden en behouden van werk. Vanuit de visie herstel ondersteunende zorg ben ik dagelijks bezig met de ‘gezonde kant’ van cliënten door te kijken naar hun talenten en krachten.

Nico, wat is jouw motivatie om mee te doen met de Social run?
Naast het feit dat ik een fanatieke sporter ben ik mijn vrije tijd, zie ik dagelijks hoe cliënten in de samenleving worstelen met stigmatisering en taboe op psychische aandoeningen. Er zijn vanuit de samenleving veel vooroordelen over deze groep, waardoor het soms moeilijk is om volwaardig deel te nemen.

Ik had weleens eerder gehoord van de Social Run, maar nooit echt nagedacht om deel te nemen totdat een collega mijn vertelde over deze uniek loop. Dit heeft mij uiteindelijk geprikkeld om mee te doen.

Heb je al eerder mee gedaan?
Het is de eerste keer dat ik meedoen als ‘groentje’. Inmiddels ben ik de dagen langzaam aan het aftellen.

Wat zijn jouw verwachtingen? 
Ik verwacht een enorm leuk weekend en een unieke ervaring. Tijdens de mini-social run heb ik al kunnen proeven aan de sfeer door kennis te maken met het team. Daarnaast verwacht ik zeker een man-met-de-hamer-momentje.

Wat is jouw slogan? #Meedoen is winnen!

Wat is jouw wens m.b.t. de social run? 
Ik hoop dat wij het totaal aantal kilometers (555) gesponseerd krijgen om projecten te realiseren om psychische aandoeningen op de werkplek bespreekbaar te maken. Hiermee hoop ik dat cliënten volwaardiger deel kunnen nemen in de samenleving. Daarnaast hoop ik met de Social Run ook het belang van lichamelijke inspanning onder de aandacht te brengen in het kader van psychische vitaliteit.

Iedereen kan het Socialrunteam van GGZ Rivierduinen nog steeds steunen door kilometers te sponsoren. Help jij mee? #meedoeniswinnen

Print