Aan de WRAP kan iedereen deelnemen
6 september 2018

Aan de WRAP kan iedereen deelnemen

Waar krijg ik een goed gevoel van? Hoe krijg ik meer grip op mijn leven? Hoe kan ik mijn leven aantrekkelijker maken? Dit zijn een aantal vragen die centraal staan bij Wellness Recovery Action Plan (WRAP).

 
Waar krijg ik een goed gevoel van? Hoe krijg ik meer grip op mijn leven? Hoe kan ik mijn leven aantrekkelijker maken? Dit zijn een aantal vragen die centraal staan bij Wellness Recovery Action Plan (WRAP). Cliënten van GGZ Rivierduinen kunnen vrijwillig samen met anderen gebruik maken van een WRAP. Deze methode is een hulpmiddel om weer (meer) grip op hun leven te krijgen en te houden.

Gereedschapskist voor een goed gevoel
Deelneemster Anja: “Tijdens de WRAP leer je steeds meer over jezelf en anderen. Je wordt aangemoedigd om na te denken en zelf aan de slag te gaan." 

WRAP is gericht op het welbevinden van iemand. Het gaat vooral om de vraag waar krijg je een goed gevoel van. Hoe kan ik me happy voelen. Het is een doorlopend proces dat continue aangevuld wordt. Er komen nieuwe dingen bij en is diagnose vrij. Mensen zijn deelnemer.

Bij WRAP gaat het om kennis te krijgen van het proces en deze persoonlijk toe te passen. Dit is voor iedereen anders. Mensen kunnen erover nadenken; wat helpt mij en wat heb ik nodig om me goed te voelen. De WRAP is een persoonlijke gereedschapskist voor een goed gevoel", zegt Maartje. Ze is ervaringsdeskunde bij GGZ Rivierduinen.

Lees hier het hele interview met Maartje en Anja waarin ze hun ervaringen vertellen.

 

Print