Blog: Terugblik mini Socialrun in Oegstgeest
14 juni 2018

Blog: Terugblik mini Socialrun in Oegstgeest

Vrijdag avond 8 juni was het zo ver. Na enkele weken van flinke inzet stonden de vrijwilligers klaar om hardlopers en wandelaars te ontvangen op het Endegeest terrein.

Deelnemers konden kiezen uit een mini estafette Socialrun of een wandelroute van ongeveer 5.5 kilometer. Om stipt 19.30 uur knalde het startschot wat het startsein was voor de hardlopers en wandelaars dat bestond uit een gemengd gezelschap van cliënten, medewerkers en familieleden.

Wandelaars en hardlopers
Na exact 55.55 minuten volgde weer het eindsignaal voor de hardlopers. In enkele koppels zijn de nodige rondjes van 1,1 kilometer over het Endegeest terrein afgelegd op een afwisselend parcours. Onder het motto #meedoeniswinnen werd elke hardloper flink aangemoedigd en constant het tempo aangepast zodat de ervaren lopers gelijk op gingen met de minder ervaren lopers en iedereen gezamenlijk over de finish kwam.

De wandelaars starten tegelijk met de hardlopers en gingen met een gedetailleerde plattegrond op pad om de omgeving van het terrein verder te ontdekken. De route had wat extra hindernissen en door het enthousiasme van de wandelaars zijn er extra meters gewandeld. Ook hierin gold #meedoeniswinnen en werd een ieder met groots onthaal bij de finish opgewacht.

Na afloop...
Na afloop was er met dank aan een sponsor voor elke sportieveling wat te drinken en een banaan om weer voorzien te worden van de nodige energie. Al leek door de adrenaline het met het gebrek aan energie wel mee te vallen, kwamen veel deelnemers, inclusief de allerkleinsten, uitgelaten en met een glimlach over de finish. Waarschijnlijk heeft de tomeloze inzet van de supporters bij het finishgebied, maar ook toevallige voorbijgangers die de deelnemers aanmoedigden, hier zeker ook aan bijgedragen.

Succesvol evenement 
Aan het einde van de avond kon worden geconcludeerd dat de mini Socialrun meer dan geslaagd was en 20 gesponsorde kilometers voor de grote run in September binnen waren. De komende maanden zullen er meer evenementen georganiseerd worden met als doel de totaal 555 kilometer van de Socialrun gesponsord te krijgen. Mocht je nog je steentje bij willen dragen? Houd dan onze website goed in de gaten!

Via deze weg willen wij alle sportievelingen, vrijwilligers, supporters en sponsoren bedanken voor hun inzet en betrokkenheid!

 

 

Print