Werknemers GGZ Rivierduinen doneren uren aan UNICEF | geef-een-dag actie
9 april 2018

Werknemers GGZ Rivierduinen doneren uren aan UNICEF | geef-een-dag actie

Met UNICEF | geef-een-dag kan iedereen in Nederland eenvoudig een steentje bijdragen door een vrije dag te geven voor kinderen.

In 2017 deed GGZ Rivierduinen mee met deze actie en konden werknemers van GGZ Rivierduinen vrije dagen doneren aan UNICEF. In totaal hebben 27 werknemers van GGZ Rivierduinen 310 uren gedoneerd. De opbrengst hiervan is door de Raad van Bestuur afgerond naar 4500 euro en gaat naar betere gezondheidszorg voor kinderen wereldwijd.

Vandaag overhandigt Marjolein ten Kroode een symbolische cheque aan Harriet in ’t Veld, de initiatiefnemer van deze actie. Harriet: “Hoe mooi is het om met weinig inspanning zoveel voor een kind in nood te kunnen betekenen!”

Het verhaal van Harriet
Collega Harriet in ’t Veld, psychomotorisch therapeut binnen de poliklinische psychiatrie in Gouda, is initiatiefneemster van de actie UNICEF | Geef-een-dag bij GGZ Rivierduinen. Naast haar werk bij GGZ Rivierduinen zet zij zich in als vrijwilliger voor UNICEF in de functie van voorzitter van de regio Gouda.

Al van jongs af aan is Harriet bezig met UNICEF en andere goede doelen. Zo verkocht ze als kind al kaarten voor het goede doel. Inmiddels is zij al vele jaren actief als vrijwilliger. De wetenschap dat er zo veel kinderen zijn die zo veel hulp nodig hebben, drijft haar.

Op de jaarlijkse dag voor vrijwilligers van UNICEF hoorde Harriet van de actie UNICEF | Geef-een-dag. Ze nam de informatie mee, zag kansen om samen met heel veel collega’s iets te kunnen betekenen, stuurde het de organisatie in en wachtte rustig af. “Ik had geen idee of GGZ Rivierduinen hier aan mee zou willen doen, maar ik vond het zo’n goede actie, dat ik het gewoon heb geprobeerd.”

Harriet legt uit waarom: “Doneren kost weinig moeite en je geeft kinderen een toekomst. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen naar school kunnen, dat zij toegang krijgen tot (goede) gezondheidszorg en dat er schoon water beschikbaar is. Hierdoor kunnen de kinderen in gezondheid opgroeien, spelen, naar school en iets bereiken. Er ontstaat een generatie die weer verder kan.”

Actie momenten
Op 1 juni 2017 (de internationale dag van het kind) ging de actie van start.  De hele maand juni konden medewerkers een dag doneren. Ook in de maand november (waarop  op 21 november de internationale dag van de rechten van het kind wordt herdacht) werd de actie uitgezet.

GGZ Rivierduinen is een werkgever die maatschappelijke waarde wil toevoegen. Met deelname aan deze actie dragen de deelnemende werknemers van GGZ Rivierduinen bij aan betere gezondheidszorg, schoon drinkwater en warme dekens voor de winter.

 
Op de foto: v.l.n.r. Marjolein ten Kroode, voorzitter Raad van Bestuur GGZ Rivierduinen en Harriet in 't Veld, Psychomotorisch therapeut poliklinische psychiatrie GGZ Rivierduinen

Print