Let op, maatregelen voor cliënten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Jonger dan 18 jaar

Kosten

De gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de jeugdzorg voor inwoners tot hun 18e jaar. De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) valt daar ook onder. Gemeenten hebben hiervoor afspraken gemaakt met zorgaanbieders in hun regio.  Bij de gemeente van uw woonplaats kunt u informeren met welke zorgaanbieders deze afspraken zijn gemaakt. Bij GGZ Rivierduinen gaat het om alle gemeenten in Zuid-Holland Noord.

Als u gebruik wilt maken van onze zorg dan hebben wij een verwijzing nodig. Daarvoor kunt u naar uw huisarts, jeugdarts of medisch specialist gaan. Ook kunt u contact opnemen met één van de teams die hiervoor opgericht zijn in uw gemeente. U kunt deze meestal vinden op de website van de gemeente. Ze hebben niet overal dezelfde naam. De meest voorkomende zijn Kinder- en Jeugdteam of Sociaal Wijkteam.

GGZ Rivierduinen Eetstoornissen
Zoekt u hulp bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula, dan kan uw huisarts, medisch specialist of jeugdarts u direct verwijzen. Deze behandelingen zijn zo specialistisch dat wij hiervoor afspraken hebben gemaakt met alle gemeenten van Nederland.   

Medicijnen
De zorgverzekeraar vergoedt eventuele medicijnen die nodig zijn voor de behandeling van uw kind.

Opname
Bij een opname in een kliniek geldt een wettelijke eigen bijdrage. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.hetcak.nl

Print