Sandra

Beter binnen bereik

Print

Ik zie het vallen niet als falen.

Beter binnen bereik volgens Sandra:

Op mijn 21ste kreeg ik de diagnose Boulimia. Het begin van een moeilijke, maar leerzame tijd. Door psychotherapie heb ik inzicht gekregen in de oorzaak van mijn eetproblemen en heb ik leren praten over heftige gevoelens. Door haptotherapie heb ik stap voor stap geleerd gevoelens toe te laten en te ervaren i.p.v. te verdoven met eten. Ik heb mijn eigen identiteit ontwikkeld en geleerd trouw te blijven aan mijn eigen wensen en behoeften.
Een moeilijke periode was dat ik mijzelf bewust was van het feit dat ik hulp nodig had, maar er wachttijd was voor therapie. Om anderen nu door deze tijd heen te helpen geef ik
emailondersteuning aan mensen die nu in dezelfde situatie zitten als ik toen zat. Het helpt mij bij de verwerking van wat er allemaal is gebeurd en het geeft hen een overbrugging tussen toegeven dat je hulp nodig hebt en de wachttijd tot therapie begint. 
Niet alleen professionele hulp heeft mij erdoorheen gesleept. Mijn familie en vrienden zijn altijd naast mij blijven staan. Soms moest ik hen uitleggen hoe ze mij konden helpen en wat ze beter niet konden doen, maar samen hebben we ervoor gezorgd dat ik weer op eigen benen kan staan.
Het was een gevecht, maar zoals een vriendin mij altijd zei: ‘Vallen is niet erg, weigeren weer op te staan wel’. En vallen dat heb ik zo vaak gedaan, maar ik zie het vallen niet als falen maar als leerpunt waar je weer sterker uitkomt. Doordat ik altijd weer ben opgestaan kan ik nu kijken naar een toekomst waarin ik al mijn dromen na kan jagen.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.