Marjon

Beter binnen bereik

Marjon
Print

Je leert jezelf en je emoties te begrijpen.

Beter binnen bereik volgens Marjon:

Vijf jaar geleden kreeg ik last van een zware depressie. Ik moest mijn baan als verpleegkundige opzeggen. Dat ging gewoon niet meer. De huisarts verwees mij door naar GGZ Rivierduinen in Zoetermeer maar welke behandeling ik ook probeerde, de klachten kwamen steeds weer terug. Totdat ik een groepstherapie ging volgen. In die groep zaten alleen lotgenoten, andere mensen die ook weten hoe een depressie voelt. Door de groepstherapie heb ik weer meer grip op de dingen gekregen. Doordat iedereen hetzelfde meemaakte, konden we elkaar steunen.

De therapie bestaat uit een heel pakket aan activiteiten. Drie dagen in de week van ’s ochtends tien tot ’s middags twee uur ben je in de groep bezig met therapie, ontspanningsoefeningen en activiteiten als hardlopen of wandelen. De therapie duurt twaalf weken. Je leert jezelf en je emoties begrijpen, maar je leert ook wat je kunt doen om het in de hand te houden. Nu zie ik de toekomst met enige hoop tegemoet. Een redelijk tevreden leven is wat ik wil. En ik weet nu ook dat als het even niet goed gaat, het ook weer overgaat. Dat maakt me een stuk rustiger.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.