Jan

Beter binnen bereik

Jan
Print

Ik leer ook vaker nee te zeggen...

Beter binnen bereik volgens Jan:

Ik ben buschauffeur en heb jarenlang met plezier gewerkt. Ik heb altijd graag anderen geholpen, mijn collega’s, mijn gezin, mijn ouders, kennissen en buren. Dan begint er van de een op de andere dag iets te veranderen. Ik krijg last van stress. Ik voel me steeds vaker erg moe en krijg concentratieproblemen. Ook krijg ik ineens woedeaanvallen, iets wat ik nog nooit heb gehad. Daardoor ontstaat op mijn werk een arbeidsconflict met mijn leidinggevende.

Bij een bezoek aan de huisarts verwijst deze mij door naar GGZ Rivierduinen in Zoetermeer. Daar stellen ze vast dat ik overspannen ben en een beginnende depressie heb. Ik krijg antidepressiva en gesprekken met een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. In die gesprekken heb ik aangegeven dat ik inzicht wil in mijn gedrag.

Zelf denk ik dat het voortkomt uit een moeilijke jeugd met weinig liefde. Tegenover onze kinderen voel ik mij een kopie van mijn ouders en dat wil ik helemaal niet. De SPV leert me om voor mezelf op te komen. Dat ik mag kiezen voor mijn eigen gezin en afstand kan nemen van mijn ouders. Ik leer ook vaker nee te zeggen tegen mijn omgeving. Mijn vrouw is ook bij de behandeling betrokken. Nu, nog geen negen gesprekken later is het arbeidsconflict opgelost en zit ik weer op de bus. De relatie met mijn vrouw en kinderen is veel beter geworden.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.