Edna

Beter binnen bereik

Edna
Print

Inmiddels gaat het beter met me. Een hele overwinning.

Beter binnen bereik volgens Edna:

Met zijn dood verloor ik niet alleen mijn man, maar ook het doel in mijn leven. Tien jaar lang, dag in dag uit, had ik voor hem gezorgd. Ik had weinig aandacht voor mezelf. Ik moest sterk zijn, hem ondersteunen. Als er iets was, vingen mijn kinderen mij wel op, maar ik vond al snel dat ik zeurde. Vergeleken bij zijn ziekte waren mijn pijntjes tenslotte niets. Ik heb tien jaar lang al mijn emoties genegeerd. Al het verdriet sloeg bij mij naar binnen, maar ik verwerkte het niet. Ik had er geen tijd voor. Toen hij er niet meer was, wist ik me dan ook geen raad meer. Het klinkt misschien gek, maar zijn overlijden kwam voor mij als een volledige verrassing.

Na zijn dood was alles ineens zinloos. Ik werd somber en lusteloos. Ik had huilbuien die soms wel een dag duurden. Ik werd bang, durfde niet meer naar buiten te gaan en sloot mezelf op. Als mijn kinderen langskwamen, deed ik alsof er niets aan de hand was, maar ze waren natuurlijk niet blind. Ik miste mijn man en speelde met de gedachte er een eind aan te maken. Mijn jongste dochter heeft me letterlijk meegesleurd naar de huisarts en zo kwam ik twee jaar geleden bij GGZ Rivierduinen in Leiden terecht. Ik heb wat afgepraat en alle emoties kwamen boven. Het leek alsof ik mijn man opnieuw verloor. Inmiddels gaat het beter met me. Een hele overwinning.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.