Arno

Beter binnen bereik

Arno
Print

Volgens mij heb jij dat ook!

Beter binnen bereik volgens Arno:

Zolang ik me kan herinneren heb ik concentratieproblemen. De simpelste dingen in mijn leven kosten mij moeite. Naar de supermarkt gaan voor een pak koffie kan uitlopen op een zwerftocht door de stad en een thuiskomst zonder koffie. Als kind voelde ik me al anders dan mijn klasgenootjes. Ik zat steeds te dromen en maakte met veel pijn en moeite mijn beroepsopleiding af. Daarna heb ik nog verschillende opleidingen en banen begonnen, maar steeds liep het stuk. Ik word afgeleid van waar ik mee bezig ben en maak slordigheidsfouten. Acht jaar geleden ben ik via de huisarts verwezen GGZ Rivierduinen locatie Zoetermeer. De psychotherapie die ik daar kreeg heeft me wel geholpen om minder negatief over mezelf te denken maar mijn concentratieproblemen bleven.

Tot op een dag, nu een jaar geleden, mijn zus mij belde en vertelde over een documentaire die ze had gezien over ADHD. 'Volgens mij heb jij dat ook!', zei ze. Ik heb het met mijn behandelaar besproken en toen zijn de onderzoeken in gang gezet. Daaruit bleek dat ik inderdaad ADHD had. Vanaf dat moment heb ik begeleiding aan huis gekregen om mijn huishouden te ordenen en structuur in mijn dag te brengen. Toen dit niet voldoende hielp, kreeg ik ook medicijnen voorgeschreven. Ik krijg langzamerhand overzicht en controle over mijn leven. Steeds vaker breng ik dingen tot een goed einde.

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.