Belangrijk bericht voor (oud)cliënten van RIAGG Midden-Holland, de Robert-Fleury Stichting en GGZ Rivierduinen
17 juni 2021

Belangrijk bericht voor (oud)cliënten van RIAGG Midden-Holland, de Robert-Fleury Stichting en GGZ Rivierduinen

Op maandag 14 juni 2021 heeft GGZ Rivierduinen een melding gekregen over mogelijke onbevoegde inzage in persoonsgegevens. Wij hebben helaas moeten constateren dat bij het ontruimen van het pand aan de Jac. P. Thijsselaan te Gouda een gedeelte van een oud archief met hoofdzakelijk gegevens uit 1986 tot en met 2005 en daarnaast ook in beperkte mate gegevens tot en met 2021, twee-en-halve dag onbeheerd in een bouwcontainer op onze parkeerplaats heeft gelegen

Dit archief bevatte naast financiële gegevens en interne communicatie ook bijzondere persoonsgegevens van cliënten van RIAGG Midden-Holland, Robert-Fleury Stichting en GGZ Rivierduinen. We hebben niet kunnen vaststellen dat er gegevens zijn meegenomen of ingezien, maar we kunnen het ook niet uitsluiten. Uiteraard is dit archief meteen in veiligheid gebracht. Wij zijn en voelen ons verplicht u hierover te informeren. We snappen dat dit incident uw vertrouwen in ons raakt, en zullen dan ook grondig onderzoeken hoe dit heeft kunnen plaatsvinden en welke passende maatregelen we kunnen nemen om dit in de toekomst te voorkomen. Wij hebben inmiddels melding gemaakt van dit incident bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar infogouda@rivierduinen.nl.

 

 

Print