Jonger dan 18 jaar

Preventie Kinderen en jeugd

Preventie tijdens de coronacrisis

De coronacrisis is een uitdaging voor alle gezinnen. In het bijzonder voor gezinnen waarbij er sprake is van psychische en/of verslavingsproblematiek bij ouders.  Dit realiseren wij ons binnen GGZ Rivierduinen en willen daarom graag dat alle ( groeps) behandelingen binnen preventie gewoon door laten gaan. De bestaande groepen hebben een vervolg gekregen dmv het programma ZOOM. Wij hopen dat we toekomstige groepen fysiek door kunnen laten gaan. Met de 1.5 m regel in achtnemend. Dit betekent dat de groepsgrootte wordt aangepast naar maximaal 8 personen.  Mocht dit niet kunnen ivm de landelijke richtlijnen van het RIVM dan willen we deze groepen toch door laten gaan dmv beeldbellen.  

Mocht u vragen hebben rondom uw kind dan kunt u ons mailen. U kunt uw vragen ook telefonisch aan ons stellen op de woensdagochten tussen 9.00 en 10.00 uur.                                                                                                                                                                                  

 

Vaak lopen kinderen en jongeren lang rond met psychische klachten, omdat ze de klachten onvoldoende herkennen en niet goed weten wat ze eraan kunnen doen. Jammer, want als je er op tijd bij bent, kun je zelf veel doen om weer grip op je leven te krijgen. Meer dan je denkt! De afdeling Preventie van GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd helpt hierbij. Preventie biedt een gevarieerd aanbod voor kinderen, jongeren en hun ouders. Klik in de linkerbalk op de onderwerpen om er meer over te lezen. 

Ondersteuning en training

De afdeling Preventie biedt ondersteuning en training aan professionals, zoals leerkrachten op scholen, maatschappelijk werkers, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en vrijwilligers. Dit is aanbod op maat. Als u hier in geïnteresseerd bent, neem dan contact op met de afdeling Preventie.

Print