Jonger dan 18 jaar

Algemeen

Kinderen en jongeren kunnen - net als volwassenen- psychische klachten hebben. GGZ Rivierduinen heeft een speciaal aanbod voor kinderen en jongeren. Bij deze behandelingen zijn de ouders en soms ook andere gezinsleden nauw betrokken. Ben jij jonger dan 18 jaar en wil je meer informatie? Ga dan naar onze website voor kinderen en jongeren.

Voor baby's, peuters en kleuters tot 4 jaar hebben we aanbod dat zich met name richt op de relatie tussen de ouders en het kind. Kinderen en jongeren met psychische klachten kunnen terecht bij de speciale Kinderen en Jeugd locaties in de regio's Zuid-Holland Noord en Midden-Holland.

Psychotraumacentrum

GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd heeft een speciaal centrum voor de behandeling van de gevolgen van een trauma bij kinderen. Dit centrum werkt in de regio, maar hun expertise kan ook landelijk worden ingezet bij grote traumatische gebeurtenissen waar kinderen bij betrokken zijn.

Preventie

'Voorkomen is beter dan genezen'. De afdeling Preventie biedt verschillende cursussen voor kinderen en voor ouders ter voorkoming van (grotere) problemen. Deze cursussen hebben betrekking op bijvoorbeeld het verbeteren van het zelfvertrouwen van kinderen en weerbaar maken van kinderen. Voor ouders zijn er cursussen die ervoor zorgen dat ze steviger in hun schoenen staan als ouders of bijvoorbeeld tips krijgen als hun kind regelmatig school verzuimt.

Print