Anneke

Beter binnen bereik

Print

Ik heb geen nachtmerries meer.

Anneke (15 jaar): “Tijdens de behandeling hoefde ik weinig te praten, dat vond ik fijn. Ik vond het wel heftig om me te moeten concentreren op die rotherinneringen. Maar al snel werd de verkrachting minder naar om aan te denken, de herinneringen werden zelfs vager. Dat had ik echt niet verwacht! Ik heb geen nachtmerries meer en op school gaat het veel beter. Ik ben laatst voor het eerst weer ’s avonds met vriendinnen naar een feestje geweest.”

Toelichting:
Anneke werd een paar maanden geleden, op weg naar huis van een feestje, verkracht. Anneke had moeite om deze schokkende ervaring te verwerken. De verkrachting bleef als een film terugkomen in haar hoofd. Ze kon zich daardoor moeilijk concentreren op school. Ook was ze snel boos en durfde niet meer in het donker te fietsen. Anneke rondt binnenkort de traumabehandeling bij het Psychotraumacentrum van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen af.

 

De problemen, achtergronden en verhalen van onze cliënten zijn heel divers. De verhalen op deze site zijn echte verhalen. Om privacyredenen maken we gebruik van gefingeerde namen en foto's.