Let op, maatregelen voor cliënten en bezoekers aangepast in verband met het coronavirus
Cliënten

Eerste gesprek

Zodra wij uw aanmelding via een Jeugd- en Gezinsteam of uw huisarts ontvangen, krijgen u en uw kind - samen of apart - een uitnodiging voor een eerste (kennismakings)gesprek. In dit gesprek wordt gesproken over de klachten van uw kind, over uw visie op de problemen, uw zorgen en uw verwachtingen van de behandeling.

Onderzoek

Vaak is meer onderzoek nodig (dat noemen we diagnostiek). Op basis van een aantal intakegesprekken en psychologisch of psychiatrisch onderzoek gaan wij na hoe het met uw kind gaat, thuis maar ook bijvoorbeeld op school.

Advies en behandelplan

Zodra alles in kaart is gebracht, stelt een team van deskundigen de diagnose en het advies voor verdere behandeling op.

De behandeling

Wij bieden uiteenlopende soorten van behandeling, zoals gesprekstherapie, speltherapie, individuele en groepstherapie, psychomotorische therapie, medicatie en ouderbegeleiding. De behandelaar bespreekt welke behandeling in het geval van uw kind de voorkeur heeft.

Wachtlijsten

Wij proberen de behandeling zo snel mogelijk van start te laten gaan. Na aanmelding volgt in ieder geval binnen 3 weken de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek. Soms is er voor een behandeling een wachtlijst; soms niet. Als er sprake is van een crisis, kan de cliënt zo snel mogelijk terecht, soms nog dezelfde dag. Voor informatie over de wachttijden klik hiernaast op wachttijden.

Print