Voorlichtingsavond Bipolaire stoornis
2 december 2019

Voorlichtingsavond Bipolaire stoornis

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Leiden op maandag 2 december 2019.

Een bipolaire (manisch depressieve) stoornis kenmerkt zich door uitersten in stemming en energie. In een manie zijn mensen over het algemeen uitbundig en daadkrachtig. In een depressie meestal juist teruggetrokken en passief. Deze extreme wisselingen kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft maar ook voor zijn of haar omgeving (familie, vrienden of collega’s).

Wat is nu precies een bipolaire stoornis, hoe herken je het en wat zijn de behandelmogelijkheden? Maar ook: hoe kun je iemand met een bipolaire stoornis ondersteunen, en wat kan iemand zelf doen?

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie
Datum: maandag 2 december 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Vredeskerk, Van Vollenhovenkade 24 in Leiden
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie bel 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of mail naar preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen-Holland Rijnland.