Voorlichtingsavond Burn-out en Depressie
7 oktober 2019

Voorlichtingsavond Burn-out en Depressie

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Alphen aan den Rijn op maandag 07 oktober 2019.

Een depressie en een burn-out zijn soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. Veel van de symptomen van burn-out en depressie komen met elkaar overeen.
Mensen met een burn-out zijn vaak somber en lusteloos, net als mensen met een depressie.

Ook kunnen mensen met een burn-out last hebben van schuldgevoelens, net als mensen met een depressie. Het verschil is dat een burn-out het gevolg is van langdurige overbelasting, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

Tijdens deze avond komt u meer te weten over depressie en burn-out en welke mogelijkheden er zijn om hier iets aan te doen.

De ervaringsdeskundige gaat in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

Praktische informatie
Datum: maandag 07 oktober 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2 in Alphen aan den Rijn
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie bel 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of mail naar preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland.