Ondersteuningsgroep voor nabestaanden van zelfdoding
7 oktober 2019

Ondersteuningsgroep voor nabestaanden van zelfdoding

De ondersteuningsgroep Nabestaanden van zelfdoding vindt plaats in Gouda vanaf maandag 7 oktober 2019. De groep is voor iedereen toegankelijk die binnen de familie of vriendenkring te maken heeft gehad met zelfdoding.

In Nederland sterven per jaar ongeveer 1876 mensen door zelfdoding. Voor veel mensen is dit echter geen gemakkelijk onderwerp om over te praten.
Rouw na het verlies van een dierbare door zelfdoding is een pijnlijke worsteling. Er komen veel vragen en onzekerheden naar voren. Men zoekt verklaringen voor de zelfdoding: wat is er gebeurd? Waarom heeft hij/zij het gedaan? Emoties zoals schuldgevoelens, boosheid, opluchting, angst en verdriet kunnen het rouwproces in de weg staan.
GGZ Rivierduinen locatie Leiden en Gouda organiseren deze ondersteuningsgroep voor nabestaanden die steun zoeken bij verwerking van een zelfdoding door een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend(in) of een andere dierbare. In de groep vinden de deelnemers herkenning en begrip bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Men leert vaardigheden om meer greep te krijgen op het rouwproces.

Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats.
De ondersteuningsgroep bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur.

Praktische informatie:

Datum: 7 oktober 2019
Tijd: 15.00 -17.00 uur
Locatie: GGZ Rivierduinen, locatie Gouda, Ronsseweg 225 in Gouda.
De organisatie van de cursus is in handen van GGZ Rivierduinen.