Voorlichtingsavond Gameverslaving bij jongeren
23 september 2019

Voorlichtingsavond Gameverslaving bij jongeren

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Sassenheim op maandag 23 september 2019.

Gamen is leuk, gezellig en leerzaam. Toch? In veel gevallen klopt dat, maar als uw kind het gamen niet meer onder controle heeft, school of studie verwaarloost en langer doorgaat met gamen dan hij of zij van plan was, kan uw kind last krijgen van een gameverslaving. Een gameverslaving vertoont grote gelijkenissen met andere verslavingen.

Iemand met een gameverslaving heeft weinig of zelfs géén controle meer over zijn speelgedrag. Het gamen gaat ten koste van het normale leven thuis, op school, op het werk of van sociale contacten. Om deze problemen te ontvluchten is de verleiding erg groot om nog meer te gaan gamen. Hoe ga je hier als ouders wijs mee om? Welke grenzen kan je stellen?

Een preventiemedewerker van Brijder Verslavingszorg geeft op deze avond informatie en beantwoordt uw vragen. Ook is er een (familie)ervaringsdeskundige aanwezig die haar/zijn ervaring deelt.

Praktische informatie
Datum: maandag 23 september 2019
Aanvangstijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim
Kosten: toegang is gratis
Aanmelden: niet nodig

Voor meer informatie kunt u bellen naar 071 890 88 88 (vraag naar afdeling Preventie) of e-mailen naar preventie@rivierduinen.nl. U kunt ook kijken op www.lumen-hollandrijnland.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland.