Voorlichtingsavond depressie
24 september 2019

Voorlichtingsavond depressie

Deze voorlichtingsavond vindt plaats in Leidschendam op dinsdag 24 september 2019.

Het is heel normaal om af en toe somber te zijn of nergens zin in te hebben. Maar sommige mensen hebben dit sombere gevoel al een paar weken en het grootste deel van de dag. Zij hebben nergens zin meer in, gebrek aan energie, slaapproblemen en kunnen zich vaak slechter concentreren. Ze zijn lichtgeraakt of pessimistisch en voelen zich schuldig of verdrietig. Lukt het niet om deze gevoelens weg te krijgen en beïnvloeden ze het dagelijks leven? Dan is er misschien sprake van een depressie.

Depressie is een ziekte die veel voorkomt. Iedereen kan het krijgen. Een depressie kan het leven en dat van de mensen in de directe omgeving erg beïnvloeden.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een depressie te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 24 september 2019
Tijd: 19:30-21:30 uur
Locatie: Wijkcentrum De Plint, Prins Frederiklaan 7 in Leidschendam
Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Voor informatie bel 070 444 12 64 of mail naar preventie.LDZM@rivierduinen.nl.

De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen.