Jonger dan 18 jaar

Jonger dan 18 jaar

Kinderen en jongeren kunnen - net als volwassenen- psychische klachten hebben. GGZ Rivierduinen heeft een speciaal aanbod voor kinderen en jongeren. Bij deze behandelingen zijn de ouders en soms ook andere gezinsleden nauw betrokken.

Kinderen en Jeugd

Kinderen en jongeren met psychische klachten kunnen terecht bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd locaties in Leiden, Katwijk, Leidschendam en Zoetermeer. Hier werken kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdartsen, orthopedagogen en GZ-psychologen die zich hebben gespecialiseerd in het werken met kinderen. Ben jij jonger dan 18  jaar en wil je meer weten over psychische klachten? Bekijk dan de website voor jongeren. Heeft uw kind psychische klachten en wilt u weten wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen? Bekijk dan de website voor ouders

Autisme

GGZ Rivierduinen Autisme heeft behandelingen die speciaal zijn gemaakt voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar met (een vorm van) autisme. Autisme heeft veel invloed op kinderen en hun ouders. Het is een handicap die niet over gaat, vaak onzichtbaar is en invloed heeft op alle gebeurtenissen in het leven. Klik hier voor meer informatie.

Eetstoornissen

Voor jongeren tot en met 19 jaar heeft GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula een speciaal op hen afgestemd behandelprogramma. De ouders worden intensief bij de behandeling betrokken, omdat jeugdigen de steun van hun ouders nodig hebben en de ouders vaak erg bezorgd zijn als hun kind een eetstoornis heeft. Klik hier voor meer informatie.

Verstandelijke beperking

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die daarbij vermoedelijk psychiatrische problemen hebben, kunnen bij GGZ Rivierduinen Kristal terecht. Hun problemen kunnen zich voordoen in het dagelijkse leven thuis, maar ook op school of in de vrije tijd. Wij onderzoeken wat er aan de hand is en kunnen hen daarna de psychiatrische behandeling bieden die nodig is. Zodat zij zich daarna weer beter kunnen redden. Ook biedt Kristal hulp aan ouders, andere gezinsleden, school en hulpverleners. Klik hier voor meer informatie.

Print