Wie zijn wij

Wetenschappelijk onderzoek

GGZ Rivierduinen hecht veel belang aan vernieuwingen op het gebied van behandelingen en doet waar mogelijk mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek helpt ons onze diagnostiek en behandeling verder te ontwikkelen. Dit komt de kwaliteit van de zorg ten goede. Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek onderhoudt GGZ Rivierduinen nauwe contacten met een aantal academische ziekenhuizen en de Stichting TOPGGz. 
TOPGGz is zeer gespecialiseerde patiëntenzorg (topklinisch en topreferent) in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding. GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula en GGZ Rivierduinen Psychotraumacentrum Kinderen en Jeugd zijn TOPGGz erkend.

GGZ Rivierduinen is betrokken bij een groot aantal wetenschappelijke onderzoeken. Deze zijn ingericht volgens drie onderzoekslijnen:

  1. Stemmings-, Angst- en Somatoforme stoornissen (SAS)
    onder leiding van prof. dr. Bert van Hemert
  2. Psychotische stoornissen
    onder leiding van prof. dr. Jean-Paul Selten
  3. Eetstoornissen
    onder leiding van prof. dr. Eric van Furth  

Daarnaast wordt binnen GGZ Rivierduinen ook op andere gebieden onderzoek gedaan, zoals autisme, persoonlijkheidsstoornissen en suïcidepreventie.

In het menu aan de linkerkant van deze pagina vindt u een overzicht van de onderzoeken.

Voor meer informatie over deze en andere onderzoeken van GGZ Rivierduinen kunt u contact opnemen met de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten via lord@rivierduinen.nl.

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu