Ranya Bounjouaa

Ranya Bounjouaa

"Het is een waardevolle ervaring voor mij"

Ranya is activiteitenvrijwilliger in Oegstgeest.

“Als studente op de Haagse Hogeschool loop ik stage bij GGZ Rivierduinen op de locatie in Oegstgeest en ben ik gekoppeld aan een maatje. Het is een waardevolle ervaring voor mij. Ik kwam met een bepaald idee binnen maar dat idee werd al snel weggevaagd naarmate ik er steeds vaker kwam.
Wat mij vooral interesseert zijn de verhalen van de mensen. Ik heb meerdere verhalen gehoord omdat ik met meerdere mensen een spelletje speel in mijn vrije tijd. Ze vertellen me dat cliënten dat graag willen.

Het valt mij op dat ze een normaal leven hebben geleid en nog steeds normaal hun dag doorbrengen. Alleen hebben ze moeite met bepaalde dingen bijvoorbeeld op zichzelf kunnen wonen, positief door het leven gaan. Ze denken er ook anders over.
Door de gesprekken met mijn maatje kom ik erachter dat hij beseft wat er aan de hand is. Vandaar uit probeerde ik zijn humeur op te fleuren om de toekomst positief in te zien (al was het niet altijd nodig) en om zijn verslaving te verminderen. Dit is onze doel als we samen zijn.

Hij is een heel gemakkelijk persoon in de omgang. Het is wel grappig dat hij soms aan mij vraagt wat ik wil doen. Dan herinner ik hem eraan dat moest ik hier voor hem ben en dat hij de keus zelf in handen heeft. Soms wordt hij heel boos waardoor we even een wandeling gingen maken. Ik heb gemerkt dat we tegenpolen van elkaar zijn. Met name als het gaat om hoe we over bepaalde dingen denken. Hij vindt geld en kleding bijvoorbeeld heel belangrijk terwijl ik hem wil laten inzien dat je ook leuk door het leven kan gaan zonder geld. Een ander punt is dat ik hem wil laten inzien dat je anders kan omgaan met je boosheid.

Hij merkte het verschil tussen ons ook zeker op. Ik kreeg vaak te horen: “Ik heb nooit iemand gezien die geniet van de kleine dingen in het leven.” Dat vind ik heel mooi om te zien.”

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu