Gastvrouw/gastheer

Functie

Gastvrouw/gastheer

Omschrijving

Welke uitdaging ga je aan?

Wij zoeken een gastvrouw/heer voor op Het Trefpunt. Jij bent het gezicht van Het Trefpunt en daarmee de vraagbaak voor  de bezoekers. Je geeft bezoekers het gevoel dat ze welkom zijn. Ook probeer je de bezoekers te stimuleren/enthousiast te maken om aan een activiteit deel te gaan nemen, een spelletje te spelen of misschien dat hij/zij wel iets kan betekenen voor Het Trefpunt? Hierbij kun je denken aan het aanbieden van een nieuwe activiteit, een werk/leerplek of een andere vrijwilligers functie.  Het gaat hier zowel om het maken van contact, persoonlijke aandacht, een luisterend oor bieden en het creëren van een gezellige sfeer als ook om het verschaffen van informatie wat Het Trefpunt te bieden heeft. Rondleiden van geïnteresseerden hoort ook bij jouw taken. Het Trefpunt is van maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 16:30. Het aantal uur en de werktijden zijn in overleg. We zijn dus opzoek naar meerdere gastvrouwen/heren om de bezetting optimaal te houden. 

Wie zijn wij?


Het Trefpunt in Alphen aan den Rijn is een wijkcentrum waar mensen vanuit verschillende instromen in contact komen met elkaar. Zowel cliënten/bewoners van de GGZ als ook andere buurtbewoners uit de wijk, ouderen, statushouders, werkzoekenden e.d.  Iedereen is hier welkom voor een kopje koffie/thee, een spelletje, deelname aan een leuke activiteit, een lunch, om in contact te komen met anderen of voor een zinvolle leer/werkplek in de tuin, de bar, de keuken of de receptie.

Wie ben jij?

Je hebt een vriendelijk karakter en kan goed met verschillende mensen omgaan. Je hebt ervaring of affiniteit met mensen met een psychiatrische achtergrond en staat stevig in je schoenen. Je hebt een positieve instelling, werkt proactief en weet hoe je mensen moet enthousiasmeren. Vanwege de continuïteit is het belangrijk dat je beseft dat vrijwilligerswerk bij ons wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend is. Er wordt op je gerekendWij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je leverteen belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze clienten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling.  

Wat kunnen wij jou bieden?

Een informele, gezellige en prettige werkomgeving waarin samenwerken centraal staat. Goede begeleiding en mogelijkheden tot het volgen van trainingen.
De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag VOG in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie de reizen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd.

Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen. Van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

Kennismaken?

Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerszaken. Telefoon 071 890 67 22 of mail naar vrijwilligers@rivierduinen.nl


 

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu