Vrijwilliger die helpt bij het koken

Functie

Vrijwilliger die helpt bij het koken

Omschrijving

Welke uitdaging ga je aan?

De maaltijden worden, onder begeleiding, door de cliënten zelf bereid. Sommigen kunnen goed koken, anderen willen het nog leren. Het is belangrijk dat de vrijwilliger het overzicht bewaart en zorgt dat er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel komt. Samen met de cliënten doe je de boodschappen. Je weet iedereen de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft. De vrijwilliger zorgt voor gezelligheid en een ontspannen sfeer en eet mee met de groep. Het doel is om cliënten weer voor te bereiden op een zelfstandig leven buiten GGZ Rivierduinen.

Wie ben jij?

Wij zoeken vrijwilligers die zich betrokken voelen bij mensen met een psychiatrische achtergrond. Onze cliënten hebben een normale intelligentie en een bijzondere beperking of hindernis. Het is moeilijk voor hen om op eigen kracht een sociaal netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van onze clienten wanneer je je voor enige tijd als vrijwilliger wilt verbinden aan een persoon of een afdeling. 

Wie zijn wij?

GGZ Rivierduinen
Vrijwilligers leveren een enorme bijdrage aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij slaan een brug die de kloof tussen de psychiatrie en samenleving dicht. Een persoonlijk contact vermindert het sociaal isolement van de cliënt. Vrijwilligers werken actief mee aan het herstel van de cliënt en zijn onmisbaar binnen de GGZ. Ze brengen verstrooiing, verdieping en plezier in het dagelijkse leven van de cliënt. Wij vinden altijd vrijwilligerswerk dat past bij je wensen en vaardigheden en de vraag van de cliënt.

Wat kunnen wij jou bieden?

De vrijwilliger krijgt een vaste contactpersoon op de werkplek. De vrijwilliger neemt deel aan de startersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met psychiatrische ziektebeelden en leer je hoe je omgaat met mensen met psychiatrische problemen. Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Om vrijwilligerswerk te kunnen doen is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligerszaken zet de aanvraag in gang. De reiskosten die je maakt om naar de locatie te komen waar je werkt worden vergoed. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Als vrijwilliger kun je gratis gebruik maken van GoodHabitz. GoodHabitz heeft een breed aanbod aan online trainingen. Van Office tot persoonlijke ontwikkeling. En van social media tot conflicthantering.

Kennismaken?

We zoeken kookvrijwilligers voor alle dagen van de week van 16.00 – 19.00 uur. Je kunt ook naar een dag solliciteren. Geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerszaken. Telefoon 071 890 67 22 of mail naar vrijwilligers@rivierduinen.nl.

Print

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu