beter binnen bereik volgens Marieke Bioch, psychiater bij GGZ Rivierduinen, locatie Zoetermeer
‘Richtlijnen en protocollen zijn goede hulpmiddelen, maar behandelen blijft maatwerk’
marieke

beter binnen bereik

Print

Richtlijnen en protocollen zijn goede hulpmiddelen, maar behandelen blijft maatwerk

“Mijn eerste kennismaking met GGZ Rivierduinen was de website. Het viel mij op dat GGZ Rivierduinen cliëntgericht is. De website laat zien dat de cliënt bij GGZ Rivierduinen centraal staat en daar ben ik het helemaal mee eens. Richtlijnen en protocollen zijn goede hulpmiddelen, maar behandelen blijft maatwerk. Voor mij is het essentieel dat ik helder krijg welke verwachtingen de cliënt heeft en wat zijn hulpvraag is. Daar stem ik mijn behandeling op af. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal. Verder vind ik een goede samenwerking met collega’s en een prettige werksfeer belangrijk. Even aankloppen bij een vakcollega voor overleg moet mogelijk zijn. Daar is bij Rivierduinen gelegenheid voor.

 

Ik werk nu ruim een jaar op de polikliniek Stemmings- Angst en Somatoforme Stoornissen (SAS) en een aantal uren bij de crisisdienst. Deze combinatie van werkzaamheden vind ik heel prettig. Bij de poli zijn de cliënten wat stabieler en ligt de nadruk op het voorkomen van een crisis en mensen stabiel houden. Bij de crisisdienst zie je veel meer verschillende ziektebeelden. Dat houdt je scherp. Tijdens deze crisisdiensten leg ik ook huisbezoeken af om crisissituaties te beoordelen.

 

Toen ik een jaar geleden kwam werken bij locatie Zoetermeer waren er net een aantal veranderingen doorgevoerd en waren er een aantal vacatures voor psychiaters. Gelukkig zijn we nu bijna op volle sterkte en dat merk je. De werkdruk is aanzienlijk gereduceerd. In Zoetermeer werken we ook samen met het Lange Land Ziekenhuis op consultbasis.   

 

Wat ik ook fijn vind bij GGZ Rivierduinen is dat je flexibel kunt werken. Natuurlijk houd ik mijn spreekuur op locatie. Maar als ik ’s middags een privé-afspraak heb kan ik dat inplannen en kan ik ’s avonds gewoon nog even inloggen om mijn administratie bij te werken. Ook kan ik een keer per week een uurtje later beginnen om mijn dochter naar school te brengen. Er is veel mogelijk als je je productieafspraken maar haalt.

 

Bij GGZ Rivierduinen is er ruimte voor specialisatie. Ik ben zelf geïnteresseerd in zwangerschap en psychiatrie. Ik krijg de mogelijkheid om me hierin te specialiseren door scholing en krijg de cliënten binnen mijn locatie toegewezen die zwanger zijn en een bipolaire stoornis hebben. Binnen GGZ Rivierduinen houden we als psychiaters ook referaten en doen we aan supervisie en kennisoverdracht. De hiaten in je kennis kun je hierdoor goed wegwerken.”

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu