Sabine

Beter binnen bereik

Print

Niets is mooier dan iemand te ontmoeten

“Ik werk als psychiatrisch verpleegkundige op de Gesloten opname ouderen, in Zoetermeer. Daar heb ik dagelijks met mensen te maken die vanwege een crisissituatie tijdelijk worden opgenomen. Het is mijn taak om hen de nodige ondersteuning te bieden bij de hulpvragen die zij hebben. Ik bied structuur, een luisterend oor, vraag door op wat ze nodig hebben en coördineer de zorg rondom hun hulpvraag.”

“In dit beroep is het belangrijk in gesprek te blijven en een vertrouwensband op te bouwen met de cliënt. Dat is niet altijd even makkelijk, maar daar draait het wel allemaal om. Er wordt veel van je gevraagd: dat je je kunt inleven, dat je luistert naar wat de cliënt daadwerkelijk zegt. Hierin ben je zelf het belangrijkste instrument. Niets is mooier dan iemand te ontmoeten. Psychiatrie is dichtbij: iedereen om ons heen kan er mee in aanraking komen.”

“Ik heb fijne collega’s, wat belangrijk is in dit werk. Je moet elkaar kunnen vertrouwen, de sfeer moet goed zijn. En GGZ Rivierduinen biedt veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Je moet die wel met beide handen willen aanpakken.”

“Ik ben ook praktijkopleider, waardoor ik een belangrijke bijdrage lever aan het opleidingsbeleid in onze organisatie. Ik begeleid zeven verpleegkundigen in opleiding, inclusief stagiairs. Op elke afdeling werken er één of twee. In dat werk is het een uitdaging om goede vragen te stellen. Weten waar een leerling of stagiair mee bezig is, en een situatie creëren waarin zij iets ervaren, ontwaken en in beweging komen om iets te willen leren. Het is dan mooi om te zien dat bij iemand het licht aangaat, het snapt. En dan ze ook zien hoe leuk en interessant het is om te werken met mensen met psychiatrische problemen.”

                                       

Beter binnen bereik
Skip menu