Direct naar content

Ik ben familie / naaste

Iemand in je naaste omgeving zien worstelen met zichzelf. Met het leven. Vastgelopen. Dat is pittig. Misschien voel je je machteloos, omdat je het contact verliest. Of omdat het grote impact heeft op het hele gezin. Toch ben je belangrijk, juist omdat je zo dichtbij staat. Jij kent hem of haar als geen ander.

GGZ Rivierduinen is de grootste specialistische aanbieder van psychiatrische zorg in het noorden van de provincie Zuid-Holland. Voor onze zorg heeft jouw dierbare een verwijzing nodig. Meestal is dat van de huisarts. Vanaf daar gaan we samen verder. Ook voor jou als familie of naaste hebben wij een helpend aanbod.

Samen bereiken we meer

Wanneer iemand onze hulp nodig heeft, vragen we standaard welke mensen in de naaste omgeving hij of zij wil betrekken bij de behandeling. En op welke manier. Gaat het om je minderjarige kind? Dan betrekken we je nog intensiever.

Delen hoe jij het ziet en wat je dagelijks merkt is heel waardevol voor onze behandelaren. Tegelijkertijd helpt je betrokkenheid om in contact te blijven met elkaar. Zodat je straks weer samen verder kunt.

Onze hulp voor familie en naasten

Het is belangrijk dat je óók goed voor jezelf blijft zorgen. Daarom organiseren wij onder meer trainingen en informatiebijeenkomsten voor familie en naasten. Ook voor jou als kind, broer of zus van iemand met een psychische kwetsbaarheid.

  • Helpende organisaties en lotgenoten

  • Trainingen voor naasten

  • Ons verhaal

  • Ons zorgaanbod

  • De Familieraad

Snel naar

Veelgestelde vragen