Organisaties in de geestelijke gezondheidszorg zijn verplicht om informatie over de zorgvraagtypering met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) te delen.
De informatie over het zorgvraagtype wordt via een versleuteld bestand doorgegeven aan de NZa. Het bestand bevat geen herleidbare gegevens, zoals naam, adres of bsn. De NZa kan dus niet achterhalen bij welke persoon de informatie hoort. Meer informatie over welke gegevens wel/niet worden aangeleverd staat in deze folder van de NZa.
Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig, vertrouwelijk en op een veilige manier om te gaan met persoonlijke gegevens. Wij doen er alles aan om dit te kunnen waarborgen. Ons privacy beleid leest u hier terug.
Verwijzers vinden het fijn dat ze één aanspreekpunt hebben, dat we vanuit alle disciplines meedenken en meteen de juiste zorg regelen als dat nodig is. Dat is voor verwijzers én cliënten alvast een zorg minder.
In het Topreferent Eetstoornissen Netwerk bundelen vijf hoogspecialistische ggz-instellingen hun krachten om de juiste zorg bij een eetstoornis te verbeteren. organisaties.
We doen veel onderzoek naar de effecten van bestaande en nieuwe behandelingen bij Eetstoornissen Ursula. Voor betrouwbaar onderzoek heb je voldoende kennis en deelnemers nodig. Daarom veel samen met andere GGZ-instellingen, nationaal en internationaal.