Direct naar content

Ook goed om te weten

De Cliëntenraad denkt graag met je mee. Op deze pagina hebben we nog een aantal handige punten voor je op een rij gezet.

Lijst met afkortingen in de GGZ

In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en GGZ Rivierduinen worden vaak afkortingen gebruikt. Kom je een afkorting tegen die je niet kent? Kijk dan even op de oude website van de Cliëntenraad*. Hij staat er vast bij.

Maak een crisiskaart

Stel het gaat echt niet goed met je. Dan wil je toch dat iedereen om je heen weet wat ze moeten doen? Dat je moeder niet wordt gebeld, maar je broer wel, dat iemand de kat te eten geeft en dat rekeningen worden doorbetaald? Dit soort dingen staan in je crisiskaart.

Die kaart maak je samen met een onafhankelijke crisiskaart consulent, in een periode dat je niet in crisis bent en helder kan bedenken wat je precies wilt. Wij raden iedereen aan om een crisiskaart te maken, omdat echt bewezen is dat “alles geregeld hebben” zoveel rust geeft, dat er een preventieve werking van uitgaat. Vraag er naar bij je behandelaar of kijk op: https://lumen-hollandrijnland.nl/meedoen/crisiskaart/

Folders GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen heeft honderden folders over alle mogelijke onderwerpen. Teveel om op te noemen en ook teveel om in de folderrekken te zetten. Wij kunnen voor je opzoeken of er een folder over een bepaald onderwerp bestaat en deze eventueel uitprinten. Neem contact op via ccr.rivierduinen@rivierduinen.nl.

Folders in andere talen

Niet iedereen die in een crisis belandt spreekt Nederlands. Daarom hebben wij aangedrongen op folders in het Engels en een paar nieuwkomers talen: Arabic (عربي), German (Deutsh), Farsi (فارسی), Polish (Polski), Spanish (Español), Turkisch (Türk).


*In 2023 zetten we de content van de oude website van de Cliëntenraad gefaseerd over naar deze algemene website van GGZ Rivierduinen.