Direct naar content

GGZ Rivierduinen verbindt cliënten en werkgevers tijdens banenmarkt

  • Nieuws

Mensen met een psychische kwetsbaarheid herstellen sneller en beter als ze betaald werk hebben. Daarom organiseert GGZ Rivierduinen op donderdag 21 september a.s. van 15.00 – 17.00 uur op locatie Rijnveste, Sandifortdreef 19 in Leiden een banenmarkt waar werkzoekende cliënten en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten.

Met deze banenmarkt wil GGZ Rivierduinen de arbeidskansen van haar cliënten verbeteren. Naast inkomen en financiële zelfstandigheid biedt werken namelijk sociale contacten, voldoening, persoonlijke waardering en nieuwe ervaringen, wat weer bijdraagt aan iemands eigenwaarde en structuur en routine in het dagelijks leven.

Mensen die zorg van Rivierduinen krijgen, kunnen tijdens het event op een informele manier kennismaken met werkgevers, informatie uitwisselen, vacatures inzien en zich oriënteren op een baan in verschillende branches. Ook kunnen zij een CV-foto laten maken en kennismaken met virtual reality als technologie om angsten te overwinnen en sociale vaardigheden te oefenen.

Daarnaast kunnen werkgevers – in deze tijd van arbeidsmarktkrapte – kennis maken met gemotiveerde cliënten die op zoek zijn naar werk. De werkgevers die aanwezig zijn staan open voor werknemers met  kwetsbaarheden. Ook netwerkpartners zoals het UWV, De Windroos, Kringloop Het Warenhuis en Movens Arbeid zijn aanwezig om informatie te delen en kennis te maken.

De banenmarkt wordt georganiseerd door trajectbegeleiders van Rivierduinen in het kader van Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Deze methode richt zich op het helpen van mensen met een psychische aandoening bij het vinden of behouden van een baan. Vanuit Rivierduinen worden zo’n 250 cliënten volgens deze methode ondersteund.

Gerelateerde artikelen